Отидете към основна версия

5 Март, 2015 09:29, обновена 5 Март, 2015 09:29 7 923 24

Бутон "Drift" в новия Focus RS

  • ford-
  • focus rs-
  • женева 2015

Специален режим за дрифтиране ще изкушава собствениците на новия Ford Focus RS, представен на салона в Женева. Според производителя подобна функция се появява за пръв път в сериен автомобил.



Водачът на анаболния Focus ще може да избира между четири режима на управляващата електроника - Normal, Sport, Track и Drift. Всеки от тях променя настройките на системите за двойно предаване и стабилизация, твърдостта на амортисьорите, усилието за въртене на волана, отзивчивостта на педала на газта и звука на ауспуха.



При включване на функцията Drift се задействат специални настройки за разпределение на въртящия момент, които помагат на шофьора да удържа колата в контролирано поднасяне в зависимост от конкретните пътни условия. Засега от Ford не разкриват повече подробности за режима.



Освен с бутон за "пързаляне", новият Focus RS разполага със система за бърз старт от място (Launch Control). Според представители на производителя хечбекът ще предлага "уникални възможности за дрифт" и "най-висока скорост в завой в класа".



Автомобилът има нестандартно задвижване на четирите колела. Задният мост няма диференциал, а ъглов редуктор и две многодискови муфи с електронно управление, които отговарят за разпределението на тягата между двата моста и всяко от задните колела. Електрониката контролира пътните условия по 100 пъти в секунда. Тя може да предава до 70% от въртящия момент на задната ос и до 100% - на всяко от колелата.



Под предния капак на Focus RS е монтиран 2.3-литров четирицилиндров турбомотор EcoBoost с мощност 320 к.с., който работи съвместно с шестстепенна механична трансмисия. Динамичните характеристики на модела все още не са известни. Производството започва в края на годината, а първите екземпляри ще бъдат доставени на собствениците им следващата пролет.

Вижте технически характеристики и разход на гориво за всички модели на Ford  ТУК

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини