Отидете към основна версия

29 365 101

Само за фенове на Volkswagen

  • volkswagen-
  • club fest-
  • 2015
Първото издание на Volkswagen Club Fest се проведе през 2010 година, като интересното беше, че това бе първия по рода си автосалон с експонати, собственост на феновете на Volkswagen. Това беше и първото подобно изложение, организирано от автомобилен клуб в България, а успехът му сред посетители и привърженици на марката утвърди неговото съществуване и по-нататъшно възходящо развитие. През 2011-а Volkswagen Club Fest се разрасна на двойно по-голяма площ и бяха показани 77 автомобила, а събитието привлече над 7 хиляди посетители за двата дни.
2012 година се проведе третото поред изложение Volkswagen Club Fest. Тогава основен партньор на феста стана Порше БГ ЕООД – официален представител на VW за България. Благодарение на това партньорство посетителите на Volkswagen Club Fest видяха три автомобилни премиери – Beetle, CC и Up!. Показани бяха състезателни и тунинговани автомобили Volkswagen, Air Cooled модели, VAG модели от други авто клубове и др. Допълнителен акцент на Volkswagen Club Fest 2012 беше и специалната фотоизложба, представяща историята на Beetle с уникални архивни снимки.
Четвъртият поред Volkswagen Club Fest през 2013 година затвърди партньорството с Порше БГ, като на феста беше направено официално представяне на новия Gplf 7 за България, заобиколен от предшествениците си Golf от 1 до 6 генерация. Както и на предишните издания, на феста присъстваха и състезателни автомобили, тунинговани и реставрирани Volkswagen-и, а и модели от други автоклубове от концерна – Audi, Seat, Skoda. На фестивала през 2013-а един от посетителите на събитието си тръгна с голямата награда - чисто нов автомобил Volkswagen Up!
Петият юбилеен Volkswagen Club Fest през 2014 година предложи най-силното международно участие до момента, представяйки автомобили от осем държави – Италия, Хърватска, Босна и Херцеговина, Черна гора, Сърбия, Гърция, Румъния и България, което го утвърди като значимо и очаквано автомобилно събитие не само в България, но и в Югоизточна Европа. Най-вероятно и поради това събитието се отличаваше и с най-голям брой партньори и участници, които представиха своите стоки и услуги на феновете. Както всяка година, и този път имаше специализиран клубен щанд с фенаксесоари.
Тази година Volkswagen Club Fest ще се проведе на 28 и 29 март, като домакин, на станалото традиционно събитие, отново са зали 5 и 6 на Inter Expo Center в столицата. Събитието винаги е било интересно и забавно, защото се организира от ентусиасти и фенове от клуба на Volkswagen в България. Най-вероятно и тази година ще е така. Целта на събитието е да запознае присъстващите с историята на марката и с най-добрите екземпляри от нея в България и чужбина, както и да осъществи среща на почитателите на Volkswagen на местно и международно ниво. Повече информация за събитието можете да откриете на vwclub.bg/fest/.

 

Подробни технически характеристики за всички  модели на Volkswagen , ще откриете ТУК

VW Club Fest 2014 - Sofia from Eurodubs on Vimeo.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини