Отидете към основна версия

18 601 25

Нов Jeep с дизайн на Cherokee от 70-те

  • jeep-
  • концепции

За ежегодното изложение на всъдеходи Easter Jeep Safari, което се провежда в американския щат Юта, Jeep подготви цели седем концептуални автомобила.

Jeep Chief

И ако три от тях представляват дълбок тунинг на моделите Renegade, Cherokee и Grand Cherokee, останалите четири прототипа са наистина интересни. От тях концепцията, която предизвиква най-голям интерес по отношение на визия, е Jeep Chief - всъдеход, стилизиран по класическото Cherokee от 70-те години на миналия век и построен на базата на Wrangler.

Jeep Wrangler Africa

Този всъдеход представлява възраждане на концепцията Dakar, показана в края на 90-те години на миналия век. Всъщност този Jeep е т.нар. експедиционна версия на Wrangler, оборудвана с интересен багажник на покрива, допълнителни фарове и т.н. Иначе конструкционно инженерите са увеличили задния надвес, като по този начин багажното пространство е станало значително по-голямо.

Jeep Staff Car

Това е интересна препратка към армейския Willis, като за основа конструкторите отново са използвали платформа на Wrangler. Staff Car е лишен от врати, а вместо твърд таван разполага с мека тента. По мнение на специалистите концепцията е доста автентична и определено напомня на американските военни всъдеходи.

Jeep Wrangler Red Rock Responder

За разлика от останалите концепции планинският спасителен всъдеход е най-близко до поточната линия. Знае се, че американската компания отдавна разглежда възможността за пускане на пазара на стилен нишов пикап. Всъдеходът получава агресивна външност с диодни светлини и лебедка Warn, но по-любопитното при тази концепция е, че гумите са специални всъдеходни и са с размер 37 цола, марка BF Goodrich Mud Terrain T/A KM2.

Техническа информация  и разход на гориво за всички модели Jeep , ще намерите ТУК

 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини