Отидете към основна версия

5 440 16

Том Круз ще кара BMW S1000RR в новия епизод на Мисията Невъзможна

  • bmw-
  • s1000rr-
  • motorcycle-
  • rouge nation
Превозните средства винаги са били част от харизмата на екшън героите начело с образа на Джеймс Бонд или агент 007 и великия Aston Martin. Тук обаче става въпрос за вече натрупалият опит образ на Итън Хънт игран от Том Круз в сагата Мисията Невъзможна. След, като Брус Уилис заложи на Mercedes-Benz в последния епизод на "Умирай Трудно" ред е на другия германски конкурент BMW да застане в светлините на прожекторите. Освен повечето модели автомобили, включително и иконата M3, основно участие в номата лента има и едно друго, сравнително младо творение от Мюнхен. Става дума за мотоциклетът S 1000 RR.
Това е петата част на сагата озаглавена Rogue Nation и не е първата, в която Том Круз използва мотор за невъзможните си бягства. Във втората част на поредицата той яхва британската машина Triumph Speed Triple, но сега е време за нещо германско. BMW е един от сравнително малкото автомобилни производители, които произвеждат и двуколесни машини и те имат и богата история с тях. С появата си в света на пистовите мотори S 1000 RR и по-мощната му и по-лека версия HP4 направиха голямо разместване в класациите и бе нужно време на отдавна загнездените конкуренти, като Yamaha, Suzuki, Honda, Kawasaki и Ducati да разберат, с какво са се сблъскали.
 
Последното постижение на S 1000 RR е спечелването на епичното Isle of Man TT управлявано от не кой да е, а Майкъл Дънлоп през 2014. Тази надпревара е способна да изправи косите дори и на най-смелите. Състезателите са движат със средна скорост от над 200 км в час в двулентов селски път, като на места скоростта минава 300 км/ч. През сезон 2015 друг известен пилот Гай Мартин ще яхне същата машина. BMW. 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини