Отидете към основна версия

21 716 53

Запознайте се с новото лице на Toyota RAV4

  • toyota-
  • rav4-
  • фейслифт
Още преди откриването на автомобилното изложение в Ню Йорк, японците от Toyota обявиха, че в САЩ ще покажат хибридната версия на RAV4. Те обаче не споменаха, че с точно тази версия ще дебютира и променената визия на кросоувъра. Сега, фейслифта на RAV4 е вече факт - две и половина години след дебюта на новия модел.
Това, което се забелязва най-много от промените по външния вид са изцяло новите брони, променената форма на петата врата, диодните предни и задни светлини. Вътре се вижда леко различната форма на волана, по-качествените материали, нови поставки за чаши в централната конзола, нов приборен панел и усъвършенствана мултимедия.
От компанията заявиха, че всички промени, включени във фейслифта на компактния кросоувър са продиктувани от желанията на клиентите. Специалистите от Toyta се направили сериозно допитване от своите клиенти, като по този начин са изчистили почти всички грешки и недоглеждания от първоначалния вид на четвъртото поколение RAV4.
Интерес представлява и една от опциите, които компанията предлага към променения RAV4. Става дума за новия комплекс за безопасност TSS, включващ лазерен радар и сензори, монтирани на гърба на централното огледало за обратно виждане. Електрониката предупреждава водача за чрезвичайни опасни ситуации.
Освен това ако водачът не вземе мерки лазерната система ще задейства сама спирачките и скоростта на автомобила ще бъде снижена до 30 км/ч. Още един важен пункт от иновациите по RAV4 е автоматичното управление на дългите светлини. И накрая, за модела са налични и нови камери за т.нар. кръгов обзор.

Подробни технически характеристики и разход на гориво за моделите на Toyota - ТУК

Поставете оценка:
Оценка 4 от 1 гласа.

Свързани новини