Отидете към основна версия

3 Април, 2015 13:59, обновена 3 Април, 2015 13:59 12 597 52

Пълен триумф за Mercedes-Benz в конкурса "Автомобил на годината"

  • mercedes-benz-
  • автомобил на годината-
  • ню йорк 2015

Mercedes-Benz грабна най-престижните награди в ежегодния конкурс "Световен автомобил на годината", резултатите от който бях обявени на салона в Ню Йорк. Победителите в различните категории бяха определени от жури, съставено от 75 журналисти от 22 страни.

В борбата за главния приз C-Klasse надделява над Volkswagen Passat и Ford Mustang. Benz-ът е оценен най-високо заради новата конструкция от алуминий и стомана, широкия избор от моторизации, включително хибридна, както и за комфорта, дизайна, безопасността и напредничавите технологии.



Освен "Световна кола на годината" журито в Ню Йорк присъди награди в още четири категории - за "Представителен", "Спортен" и "Зелен автомобил" на 2015-а. Връчен е и приз за дизайн. Mercedes-Benz печели две от тези номинации.



За "Представителен модел на годината" е обявена двувратата версия на новата S-Klasse, която побеждава спортния хибрид BMW i8 и британския аристократ Range Rover Autobiography Black с удължено междуосие.



"Спортен автомобил на 2015-а" е дебютиралият миналата година Mercedes-AMG GT. Наследникът на SLS AMG изпреварва BMW M3/M4 и напомпаното купе Jaguar F-Type R.



Победата в категорията "Дизайн на годината" печели Citroen C4 Cactus. на второ и трето място се подреждат съответно Mercedes-Benz C-Klasse и Volvo XC90. Модели на френската марка са били номинирани за тази награда шест пъти през последните десет издания на конкурса.



"Зелен автомобил на 2015 г." е BMW i8. Хибридното баварско купе изпреварва Mercedes-Benz S500 Plug-in Hybrid и Volkswagen Golf GTE.

Победител в миналогодишното издание на конкурса стана Audi A3, който надделя над Mazda3 и BMW 4er. За най-добър спортен модел бе обявено Porsche 911 GT3, в категорията "Представителен автомобил" триумфира Mercedes-Benz S-Klasse, а наградите за "Зелена кола на годината" и "Дизайн" грабна BMW i3.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини