Отидете към основна версия

19 056 40

G-Power превърна BMW M6 във Veyron

  • bmw-
  • g-power-
  • m6-
  • g6m v10 hurricane cs ultimate-
  • тунинг

Анонимен щастливец от Обединените арабски емирства ще се наслаждава на може би най-амбициозния проект на екстремистите от G-Power до този момент. Двигателят на G6M V10 Hurricane CS Ultimate развива мощност от 1 001 к.с. и на теория може да ускори баварското купе до над 400 км/ч.



Арабинът, поръчал автомобила, предявил само едно специално условие към желанието си да притежава най-бързото BMW на планетата. Човекът настоял колата да бъде снабдена с високооборотния V10 с индекс S85, с който се оборудваха върховите баварки между 2005 и 2010 г.



G6M V10 Hurricane CS Ultimate най-вероятно ще остане в единствен екземпляр, който ще се познава лесно където и да се появи. Почти всеки панел по каросерията заменен в аналог от въглеродни нишки. Новият аеродинамичен пакет включва раздути калници, гигантски въздухозаборници и напълно преработена задница, от която се подават 120-милиметровите гаубици на свръхлеката титаниева ауспухна система.



Впечатляващата мощност от над 500 к.с. на литър работен обем и въртящият момент от 900 Нм са резултат от радикални изменения по двигателя, основна роля сред които играе механичен компресор G-POWER SK III. Сериозни доработки са претърпели охладителната система и управляващият софтуер на мотора.



В G-Power са се занимали сериозно и с окачването. Пакетът носи името NÜRBURGRING SETUP и се състои от регулируеми амортисьори и пружини, благодарение на които е постигнат максимално нисък център на тежестта и стабилност при висока скорост в завой.



Всяко от четирите колела има керамични спирачки с 400-милиметрови вентилирани дискове, които надничат иззад 21-цоловите ковани джанти Hurricane с гуми Michelin с размер 255/25ZR21 и 295/30ZR21 отпред и отзад.



Подобаващи грижи са положени и за салона на нечовешкото BMW. Интериорът е тапициран в кожа и Алкантара, а от въглеродни нишки не са изработени само детайли като превключвателите, отворите на вентилационната система и закопчалките на предпазните колани.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини