Отидете към основна версия

30 703 24

Продава се нов Mercedes CLK GTR от 1999-а

  • mercedes-benz-
  • clk-
  • gtr-
  • bonhams
Аукционът Bonhams пуска на търг един от шестте роудстъра Mercedes-Benz CLK GTR, произведени през 1999 година. Според организаторите на събитието, този уникален Mercedes трябва да се продаде за сума от порядъка на 1.4 до 1.8 млн британски лири - сума равняваща се приблизително на 1.95 - 2.51 млн евро.
 
Търгът ще се състои на 26 юни, по време на фестивала на скоростта в Гудууд. Сегашният собственик на униката е холандец, но името му не се знае. Според организаторите от Bonhams този автомобил никога не е каран по улиците, а километражът му показва пробег от едва 6 километра.
Суперкарът Mercedes-Benz CLK GTR е построен на базата на състезателния автомобил, разработен по онези години за състезанията GT и хомологиран от FIA. За да получи въпросната хомологация от Mercedeas пускат 26 автомобила, пригодени за движение по стандартната пътна мрежа. 20 са с каросерия купе и само 6 са роудстъри.
 
Mercedes-Benz CLK GTR е оборудван с 6.9-литров V12 двигател, развиващ впечатляващите 612 к.с. Максималният въртящ момент на агрегата е 775 Нм. Този мотор работи съвместно с шестстепенна секвенциална скоростна кутия и е способен да ускори от 0 до 100 км/ч за време 3.8 секунди. Максималната му скорост е 320 км/ч.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини