Отидете към основна версия

43 496 56

Ето го най-икономичния дизелов Passat

  • volkswagen-
  • passat-
  • bluemotion
Немците от VW представиха своя най-икономичен, нехибриден модел на Passat. Става дума за автомобил със стандартен дизелов двигател. Версията BlueMotion е оборудвана с 1.6-литров дизелов двигател. Мощността на TDI агрегата е 120 конски сили, а максималният му въртящ момент е 250 Нм.
Моторът работи съвместно с шестстепенна механична скоростна кутия, през която въртящият момент се предава на предните колела. При смесен цикъл (градско/извънградско) разходът на гориво на новия Passat BlueMotion е едва 3.7 литра нафта на 100 километра пробег.
В извънградски режим, разходът може да падне и до 3.3 литра на 100. На европейските пазари тази свръхикономична версия е налична във варианти седан и комби. Цените стартират от €29 425 за седана и €30 500 за Passat Variant. Това е и най-икономичния автомобил от модела, който не е снабден с хибриден силов тракт.
Passat BlueMotion е изключително икономичен, но въпреки това динамичните му характеристики не отстъпват много на стандартните версии. Ускорението от 0 до 100 км/ч става за 10.8 секунди, а максималната скорост е 210 км/ч. Комбито прави същото упражнение за 11 секунди и достига скорост от 208 км/ч.
Ще припомним, че през есента на миналата година в Париж, VW извади хибридната версия Passat GTE. Този хибрид разполага с 1.4-литров бензинов мотор с мощност 156 коня и с електродвигател с мощност 115 конски сили. Средният разход на GTE е 2 на 100, като по този начин хибридната кола се превърна в най-икономичния седан в света.

 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини