Отидете към основна версия

6 331 16

Без механични скорости за BMW M

  • bmw-
  • m gmbh

Спортното подразделение BMW M GmbH, занимаващо се с подготовка на наточените модели на баварската марка с индекс М, най-вероятно ще се откаже от използването на ръчни скорости. Механичната трансмисия няма да се вгражда в М-моделите, а посочената причина е в слабото търсене на такива автомобили с ръчна скоростна кутия. Информацията идва лично от ръководителя на BMW M GmbH Франк ван Мил.

В интервю за Autocar Мил заявява още, че от техническа гледна точка автоматичната скоростна кутия с два съединителя работи значително по-бързо, като на всичкото отгоре е и по-икономична. Има и компромисен вариант, при който механични трансмисии ще се предлагат, но това ще става само с поръчка, защото все още има фенове на т.нар. Old school течение, които държат на ръчните скорости.

От ръководството на M GmbH разкриват още любопитна информация за М-моделите на марката. Според нея пределът на М-моделите по отношение на мощност е 600 конски сили. В момента най-мощната М-модификация  е на седана M5 30 Jahre, която разполага с точно 600 коня. Подразделението разглежда възможността за разширяване на М-моделите при кросоувърите X3 и X4. Франк ван Мил казва още, че в бъдеще с фирмената xDrive система ще се оборудват и моделите M5 и M6.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини