Отидете към основна версия

11 200 14

BMW са готови с автомобилите на бъдещето

  • bmw-
  • автомобили-
  • бъдеще
С интеграцията на технологията eDrive в други модели на марката BMW, постоянното усъвършенстване на двигателите с вътрешно горене с технология TwinPower Turbo и дългосрочната концепция на Fuel Cell Electric Vehicle (FCEV), от BMW Group твърдят, че са подготвени за предизвикателствата на бъдещето.
 
На този етап това е възможно благодарение на гъвкавата архитектура и увеличаващото се разнообразие в областта на задвижващите технологии: с ефективните бензинови и дизелови двигатели, Plug-in хибридните системи, електрическите задвижвания с батерия, както и бъдещите водородни горивни клетки, BMW разполага с подходящи технологии за всеки сегмент и всяка потребност.
 
Най-големият тестови полигон на BMW Group предлага идеални условия за интензивни, близки до практиката тестове на задвижването и динамиката на управлението. Именно там марката прави своите тестове на автомобилите на бъдещето. По този начин технологията BMW eDrive от автомобилите BMW i продължава да навлиза в серийните модели на BMW.
Прототипът на BMW 2 Active Tourer с Plug-in хибридно задвижване демонстрира високата гъвкавост на технологията BMW eDrive; първи Plug-in хибриден автомобил на BMW с монтиран напречно отпред двигател с вътрешно горене, високоволтова батерия и двойно задвижване благодарение на електрифицираното задно предаване.
 
Друга иновация е директното впръскване на вода, което повишава ефективността на двигателите с вътрешно горене при висока мощност и освен това води до значително понижаване на разхода на гориво и емисиите.
 
И накрая, BMW не спира разработките на задвижването с водородна горивна клетка, като насочен към бъдещето вариант на технологията BMW eDrive. Тази система позволява чисто електрическо шофиране с висок пробег и кратки времена за зареждане. Дългогодишната развойна и изследователска работа на BMW Group в тази област получава нови импулси благодарение на сътрудничеството с Toyota. 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини