Отидете към основна версия

3 289 15

VW Group пребори Toyota по продажби за първата половина на годината

  • vw group-
  • toyota-
  • sales-
  • продажби
Германският производител на автомобили Volkswagen Group имаше средносрочната цел до 2018 да се превърне в световния номер едно по продажби. В случая те изпревариха насрочената дата с три години и за първата половина на 2015 са вече на върха минавайки японците от Toyota. За шестте изминали месеца до края на юни VW са успели да продадат цели 5,04 милиона автомобила, докато главния им конкурент е успял да достигнат приблизително 5,02 милиона.
 
Въпреки това и двата топ производителя имат лек спад в общите продажби, като при Toyota те са намалели с 1.5%, докато при VW спада е с 0.5%. Това се дължи в частност и на срива на китайския пазар, но там картинката изглежда странно противоположна със спад при VW от 3.9%, а при Toyota повишение с цели 42%. Естествено европейският пазар е частицата, която бута напред VW, където те бележат най-големия си растеж от няколко години насам. Целта за най-голям обем продажби при германците обаче има и своите негативи, като понижението на реалната печалба в много аспекти.
 
Toyota успя да задържи титлата няколко години след, като я взе от GM през 2009-та година и тази малка победа на VW не значи, че японците ще се дадат без бой. Тази тема естествено ще бъде много дискутирана за в бъдеще и новините около нея тепърва ще извират.
 
 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини