Отидете към основна версия

30 875 20

Менте на Mercedes, но не китайско!

  • mercedes-benz-
  • g-klasse-
  • ener-g-force-
  • tata-
  • xenon
Неведнъж сме ви разказвали за всевъзможни реплики на култови автомобили. Повечето от тези ментета обаче са дело на неизвестни майстори и спадат към графата "гаражен тунинг". Много от тях са наистина добри, но има и всевъзможни пародии.
 
Що се отнася до автомобилните производители обаче, то не е тайна, че китайците са номер едно в копирането на автомобилен дизайн. Техните безочливи копия и до ден-днешен продължават да се продават в Поднебесната държава, при това с доста голям успех.
 
Сега обаче ще ви разкажем за едни други плагиати, които копират продукцията на Mercedes-Benz. По-конкретно става дума за индийския нискобюджетен пикап Tata Xenon, който в конкретния случай се опитва да повтори чертите на щутгартската концепция Mercedes-Benz Ener-G-Force.
 
Този прототип беше демонстриран от Mercedes по време на американско изложение Auto Design Show Challenge през 2012 година и имаше за цел да покаже как би изглеждала G-Klasse през 2025 година. Копирането не е пълно, защото репликата е на базата на пикап.
 
Както се вижда и от снимките оригиналът е петврат всъдеход, но чертите на "индиеца" са доста сходни и може да се каже, че са дори успешни. Ето и индийското творение в "цял ръст", а отдолу е оригиналната концепция на Mercedes Benz. Дали имитацията е успешна, преценете сами.

Поставете оценка:
Оценка 2 от 2 гласа.

Свързани новини