Отидете към основна версия

17 292 23

Запознайте се с новото купе Mercedes C-Klasse

  • mercedes-benz-
  • c-klasse-
  • coupe
Немците от Mercedes-Benz представиха новата версия с две врати на своята C-Klasse. В сравнение с предшественика иновацията е с 95 мм по-дълга и с 40 мм по-широка. Размерът на междуосието пък се е увеличил с 80 мм. Още нещо любопитно е, че инженерите от Щутгарт са снижили клиренса на автомобила с 15 мм, в сравнение с този на версията седан.
Що се касае до двигателите то вариантът купе разполага със същите мотори, които са налични и за новото поколение на седана. Двувратият автомобил ще се продава във версиите C180 (двигател 1.6 литра и мощност 156 к.с.), C200 (184 коня от двулитров мотор), С250 (211 конски сили) и C300 (4х4 система 4MATIC и двулитров двигател с мощност 245 конски сили).
В списъка с опции са налични адаптивен круиз контрол, пневматично окачване, система за автоматично паркиране, както и такава са следене на пътната маркировка. От екстрите интерес представляват и система за рециркулиране на въздуха, която част от новата климатична инсталация. Последната работи и с помощта на GPS, който отчита местоположението на автомобила и ако например колата е в тунел, спира подаването на въздух отвън.
Малко по-късно, на 19 август немците ще разсекретят и наточената версия на новото купе, която по традиция ще бъде обозначена като C63 AMG. Наточените варианти на седана и комбито дебютираха още през есента на миналата година. Повече подробности относно новото купе на C-Klasse очаквайте в средата на септември, когато машината ще направи първия си публичен дебют. Това ще се случи на изложението във Франкфурт, където ще бъде и наш екип.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини