Отидете към основна версия

15 110 25

Флойд Мейуедър си купи Koenigsegg

  • koenigsegg-
  • ccxr-
  • trevita-
  • флойд мейуедър

Ако има нещо, което световният шампион в полусредна категория Флойд Мейуедър обича наравно с бокса, това несъмнено е да демонстрира благосъстоянието си. 38-годишният спортист, известен с прякора "Г-н Кинти", за пореден път предизвика завистта на зложелателите си със снимка на най-новото попълнение в и бездруго внушителния си гараж.



В колекцията на Мейуедър от над 100 расови автомобила вече има и Koenigsegg. Шведският хиперкар е от модела CCXR Trevita с 1 018 к.с. Произведен е в общо три бройки, което означава, че боксьорът е платил $4.81 млн. за употребяван екземпляр.



За интереса на Г-н Кинти към Koenigsegg се заговори през юни, когато жълти издания обявиха, че е продал своето Ferrari Enzo с пробег едва 883 км за $3.8 млн. Карането на колите от елитната колекция явно не изкушава Мейуедър толкова, колкото пазаруването им.



След като спечели $180 млн. само от последния си мач с Мани Пакиао, Флойд явно има достатъчно джобни за харчене. Търговец на скъпи возила споделя пред USA Today, че Г-н Кинти имал твърдо установени навици при купуването на нова кола - винаги плащал в брой, предпочитал да сключва сделките на секундата щом му скимне (дори през нощта), а веднъж напазарувал 16 "ролс-ройса" накуп.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини