Отидете към основна версия

3 668 15

И Dodge е на път да се раздели с V8 двигателите си

  • dodge-
  • hellcat-
  • hemi-
  • даунсайзинг
Според източници спортното подразделение на Dodge - SRT също ще бъде обхванато от даунзайзинга или намалението на работния обем. В момента моделите им се задвижват от два агрегата - 6.4 литровия атмосферен V8 Hemi и 6.2 компресорен V8 Hellcat. Но тези големи работни обеми няма да се котират добре при затягащите се еко норми и стандарти.
Бъдещите модели най-вероятно ще преминат към V6 двигатели с принудително пълнене, като работния обем се очаква да бъде в рамките на 3.0 литра. Fiat Chrysler се готвят да използват платформата на Alfa Romeo Giulia в бъдещите модели на Dodge, както и да използват агрегата и за задаващото се Ferrari Dino, което може да означава например използването на двигателя от Ghibli и Quattroporte.
Ако трябва да бъдем честни това е една новина, която нямахме особено желание да пуснем. Убиването на тази машина оставила в себе си много от първичните неща, които търсим в един спортен автомобил не е хубава вест. Но трябва да обърнем внимание и на природата, която стремглаво съсипваме.
 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини