Отидете към основна версия

5 315 15

Един рядък Rolls Royce търси нов собственик

  • rolls-royce-
  • phantom-
  • аукцион-
  • търг
Един наистина уникален автомобил ще намери своя нов собственик скоро. Този Rolls Royce Phantom IV Drop Head e бил собственост на консула на Монако и Швейцария Симон ван Кемпен, и като такъв естествено е претърпял безброй уникални подобрения. За тях е отговарял на световноизвестния дизайнер на Maserati - Пиетро Фруа, а те са били направени от студио Монкалиери.
Създаването на тази впечатляваща машина е отнело цели две години, като тук не става въпрос за роботи, а за изцяло ръчна изработка върху едно от малкото продадени от производителя голи шасита под номер PRX4705. Единственото друго, което е присъствало при продажбата е било оригиналния 6.2 литров V8 с два големи карбуратора.
Готовият автомобил се появява през 10-ти декември 1973 година, като от тогава насам не е сменял собственика си. Стартовата цена обявена от Frederiksen Auction е нищожните за такъв автомобил 268.000 евро. Търгът ще се проведе на 26 септември. Със сигурност ще има фенове на марката, които са готови да попълнят колекцията си с нова играчка.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини