Отидете към основна версия

6 865 8

Mercedes-Benz готви джобна G-Klasse

  • mercedes-benz-
  • g-klasse-
  • geländewagen-
  • glb

Инженерите и дизайнерите на Mercedes-Benz разработват нов компактен всъдеход в стила на култовия Geländewagen. Моделът ще получи името GLB и ще се отличава с ръбати форми и относително малки габарити.

Слухове за малка G-Klasse плъзнаха още през 2012 г. Тогава се говореше, че всъдеходът ще се казва GLG. Миналата година бъдещият автомобил отново изплува в новините, но под името GLB. Техническите му особености обаче бяха пълна мистерия.

Последните сведения за модела вероятно ще разочароват ортодоксалните почитатели на G-Klasse. Mercedes-Benz GLB няма да има почти нищо общо с Geländewagen освен някои стилистични сходства. Двойно предаване изобщо не се предвижда, но за сметка на това клиренсът ще бъде внушителен, а за преодоляването на по-сложни препятствия ще помагат късите надвеси.

Освен в петместна конфигурация Mercedes-Benz GLB ще се предлага и във версия със седем места. Нейното междуосие ще бъде по-дълго със 120 мм. За задвижване са предвидени мотори с обем от 1.6 до 2.0 литра. Пазарният дебют е планиран за 2019 г.

Подробности за актуалните модели на Mercedes-Benz - ВИЖ

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини