Отидете към основна версия

16 482 40

Škoda ще се пробва срещу BMW X4

  • škoda-
  • bmw-
  • x4

Разрастващата се гама от кросоувъри на Škoda скоро ще бъде попълнена с SUV с модерната напоследък форма на купе. Бъдещият чешки конкурент на BMW X4 и Mercedes-Benz GLC ще излезе на пазара през 2017 г., твърди британското сп. Autoexpress, което цитира източници от компанията.

На пръв поглед ефектният, но не особено практичен силует със силно скосена линия на покрива не подхожда на прагматична марка като Škoda. Чехите обаче нямат никакво намерение да жертват традиционните си ценности заради единия дизайн и обещават техният SAV да има най-просторния салон и най-вместителния багажник в сегмента.



За сравнение товарният отсек на BMW X4 поема от 500 до 1 400 литра, дълъг е 4 671 мм при междуосие от 2 810 мм. Чешкият му съперник ще бъде малко по-голям, а заради напречно разположения двигател ще предлага много повече полезно пространство.

Škoda крои мащабни планове за офанзива във всички SUV-сегменти. Догодина компанията ще представи 7-местен всъдеход от среден клас от типа на Hyundai Santa Fe, който ще предлага съвсем нелоша проходимост. След него ще се появят новото Yeti и субкомпактен конкурент на Nissan Juke. Чехите следват амбициозна програма за удвояване на продажбите до 1.5 млн. автомобила през 2020 г.

 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини