Отидете към основна версия

4 246 9

Alfa Romeo 4C Spider скоро в страната

  • alfa romeo-
  • 4c spider-
  • sofia motor show
Директно от премиерата си във Франкфурт пристига и спортната 4C Spider. Поради изключително твърдото си карбоново шаси това е един от малкото автомобили, които почти не променят поведението си и теглото след отпадане на покрива. Килограмите са нарастнали с 10 при сухо тегло на автомобила от 1130 килограма това е без особено значение.
Също както и купето автомобилът разчита на средноразположен четирицилиндров 1.7-литров турбо агрегат с 237 конски сили и 350Nm въртящ момент. Мощността се предава към задните колела посредством трансмисия с двоен съединител. Кабриолетът на Alfa ускорява от 0 до 100 км/ч за 4,2 сек, а максималната скорост е електронно ограничена на 258 км/ч. Ускорението е близко до границата на заводските автомобили със задно предаване. 4C може спокойно да остави много по-именити "спортяги" зад себе си.

Новото при кабриолета е аудиосистемата от Alpine и опционалната титаниева спортна изпускателна система от Akrapovic. Освен стандартния ще се предлага и изцяло изработен от въглеродни влакна твърд покрив. Кожената тапицерия при Spider влиза в стандартното оборудване. Производителя ще изработва общо по 3000 броя на година от двете версии на модела. Основният и много сериозен конкурент на този мъник идва от Великобритания в лицето на Lotus Exige.

Подробности за съществуващата Алфа Ромео 4С , вижте ТУК

  

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини