Last news in Fakti

26 Септември, 2015 07:15 4 230 9

Alfa Romeo 4C Spider скоро в страната

  • alfa romeo-
  • 4c spider-
  • sofia motor show
Директно от премиерата си във Франкфурт пристига и спортната 4C Spider. Поради изключително твърдото си карбоново шаси това е един от малкото автомобили, които почти не променят поведението си и теглото след отпадане на покрива. Килограмите са нарастнали с 10 при сухо тегло на автомобила от 1130 килограма това е без особено значение.
Също както и купето автомобилът разчита на средноразположен четирицилиндров 1.7-литров турбо агрегат с 237 конски сили и 350Nm въртящ момент. Мощността се предава към задните колела посредством трансмисия с двоен съединител. Кабриолетът на Alfa ускорява от 0 до 100 км/ч за 4,2 сек, а максималната скорост е електронно ограничена на 258 км/ч. Ускорението е близко до границата на заводските автомобили със задно предаване. 4C може спокойно да остави много по-именити "спортяги" зад себе си.

Новото при кабриолета е аудиосистемата от Alpine и опционалната титаниева спортна изпускателна система от Akrapovic. Освен стандартния ще се предлага и изцяло изработен от въглеродни влакна твърд покрив. Кожената тапицерия при Spider влиза в стандартното оборудване. Производителя ще изработва общо по 3000 броя на година от двете версии на модела. Основният и много сериозен конкурент на този мъник идва от Великобритания в лицето на Lotus Exige.

Подробности за съществуващата Алфа Ромео 4С , вижте ТУК

  


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1

    0 0 Отговор
    На батко бижуто то, красавица.....
  • 2 Бай Коста

    0 0 Отговор
    Винаги съм смятал твърдението, че италианките задължително са красиви, за платено съобщение. Тази обаче наистина ускорява пулса.
  • 3 Трифонов

    1 0 Отговор
    Bella macchina!!!
  • 4 МSux

    0 0 Отговор
    Искам го това нещо.
  • 5 Десислав Попов

    1 0 Отговор
    Уникална!!!
    Супер е ,че Алфа се връща към корените си с малки и определено спортни модели!!!
  • 6 ххх

    0 0 Отговор
    Браво на Алфа... С най-обикновен двигател, постигат феноменално ускорение!

    Коментиран от #7

  • 7 бай Иван

    0 1 Отговор

    До коментар #6 от "ххх":

    Чак пък феноменално...

    Коментиран от #8

  • 8 alfa

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "бай Иван":

    Бай иване ходи на къра да ореш с бмв-то си че то за друго и не става
  • 9 бай КОР

    0 0 Отговор
    моля ви се не плюйте и тука бмв-то ми, че ми писна от вас, всяка вечер си лягам със сълзи в очите, ЩОТО СЪМ МЕГА ХИПЕР ГИГА КОМПЛЕКСИРАН ОТ ПО-БЪРЗИТЕ И ПО-СТАБИЛНИ ИТАЛИАНКИ ОТ КАРУЦЕСТОТО МИ БМВ