Отидете към основна версия

18 864 19

Шефът на VW за новото Porsche Panamera

  • porsche-
  • panamera-
  • vw-
  • матиас мюлер
Компанията Porsche ще представи новото поколение на Panamera в началото на март, следващата година. Публичната премиера на модела ще се състои по време на автомобилното изложение в Женева през 2016-а. Информацията е на Indians Autos Blog, които цитират изказване на новия шеф на VW Матиас Мюлер
 
В основата на новата Panamera ще залегне модулната платформа на VW, която е обозначена с индекс MSB. Благодарение на новото шаси следващата Panamera ще олекне с 91 килограма. В моторната гама на хечбека ще залегнат нови шест- и осемцилиндрови мотори, разработени специално за използване с платформата MSB.
Ще е налична и усъвършенствана хибридна модификация Panamera S E-Hybrid, която ще включва силов тракт от трилитров бензинов двигател и електромотор с мощност 95 конски сили, както и комплект йон литиеви батерии с капацитет 9.4 кВч. Сумарната мощност на силовия тракт ще е 410 конски сили.
 
Хибридният луксозен хечбек ще ускорява до 100 км/ч. за 5.5 секунди, а максималната му скорост ще е 270 км/ч. Тестови мулета на новото Porsche Panamera бяха засечени още през лятото по пътищата на Европа. Относно дизайна се очаква новата Panamera да получи съвършено друга задна част, която няма да е толкова масивна, както досегашната. Продажбите ще стартират от лятото на 2016-а.

 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини