Last news in Fakti

28 Септември, 2015 12:56 18 848 19

Шефът на VW за новото Porsche Panamera

  • porsche-
  • panamera-
  • vw-
  • матиас мюлер
Компанията Porsche ще представи новото поколение на Panamera в началото на март, следващата година. Публичната премиера на модела ще се състои по време на автомобилното изложение в Женева през 2016-а. Информацията е на Indians Autos Blog, които цитират изказване на новия шеф на VW Матиас Мюлер
 
В основата на новата Panamera ще залегне модулната платформа на VW, която е обозначена с индекс MSB. Благодарение на новото шаси следващата Panamera ще олекне с 91 килограма. В моторната гама на хечбека ще залегнат нови шест- и осемцилиндрови мотори, разработени специално за използване с платформата MSB.
Ще е налична и усъвършенствана хибридна модификация Panamera S E-Hybrid, която ще включва силов тракт от трилитров бензинов двигател и електромотор с мощност 95 конски сили, както и комплект йон литиеви батерии с капацитет 9.4 кВч. Сумарната мощност на силовия тракт ще е 410 конски сили.
 
Хибридният луксозен хечбек ще ускорява до 100 км/ч. за 5.5 секунди, а максималната му скорост ще е 270 км/ч. Тестови мулета на новото Porsche Panamera бяха засечени още през лятото по пътищата на Европа. Относно дизайна се очаква новата Panamera да получи съвършено друга задна част, която няма да е толкова масивна, както досегашната. Продажбите ще стартират от лятото на 2016-а.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Wow

    4 0 Отговор
    Браво много красива задница! Просто Порше си е Порше!
  • 2 Pulp Fiction

    5 0 Отговор
    Поредното бижу на Порше! Но ме притеснява платформата MSB... която щяла да бъде обща за Панамера, Континентал и "очаквания седан" на Ламбо... Да въвеждаш обща платформа за коли - символи на автоиндустрията, е все едно да подстрижеш Битълс с прическата на Великия севернокорейски кормчия... Ваген май нямат намерение да си вземат сериозна поука от челния удар с Дизелгейт и продължават да не зачитат традициите на бранша! Не всичко е кинти, my friends!

    Коментиран от #7, #16

  • 3 Спиро

    2 0 Отговор
    Супер е.
    Колата е невероятна, но за съжаление спада само към категорията автомобили, които не бих искал да имам, а само ако може някой да ми даде да направя едно "кръгче":)))
  • 4 Vasik Atanasova

    6 0 Отговор
    НАЙ ДОБРАТА СЕМЕЙНА КОЛА
    КЪРТИ МИВКИ

    Коментиран от #8, #15

  • 5 гост

    1 1 Отговор
    А на бас , че ще има по-малки продажби от старата , както и всички останали Вагени ......

    Коментиран от #9

  • 6 The Guest

    1 4 Отговор
    Наистина колата е супер, но определено не е семеен клас. А и колко млади семейства ще си я позволят? Иначе определено стряска като я видиш /поне стария модел, новия не сме го виждали на живо/.
  • 7 опсмопсус

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "Pulp Fiction":

    Така им е заповядано, да съсипват всичко с еднакви платформи.
    То и сега всичко им е еднакво.
    Чудя се само на балъците които си купуват едни и същи коли с различна големина и стопове А8=голямоА6, А6=голямо А4, А4=А3=Гоуф!
    Нема такава печаливша индустрия, тея избиха рибата и се налапаха със супер кинти!
  • 8 бай Иван

    2 5 Отговор

    До коментар #4 от "Vasik Atanasova":

    Ти у ред ли си? Това да го наричаш семейна кола?
  • 9 асдфгххх

    1 1 Отговор

    До коментар #5 от "гост":

    Пич, това е Porsche. Продажбите ще са огромни, независимо от скандала.

    Коментиран от #12

  • 10 диан

    2 0 Отговор
    как от фолксваген са измислили
    софтуер да показва
    от 0 до 100 за 5.5 сек
    максимална 270
    и мощност 410 кс
    ами да че ще правиш кола с такива
    характеристики
    бутваш бордовия компютър и еи ги на
  • 11 666

    0 0 Отговор
    "трилитров бензинов двигател и електромотор " - това май са симптоми, че има вероятност да им дойде ъкъла. Тая концепция, по правилна от мръсния дизел някой я произвеждат от 18 г.
  • 12 гост

    0 1 Отговор

    До коментар #9 от "асдфгххх":

    Пич, аз знам,че това е Порше ,но явно ти не знаеш , че купувачите му , както и тези на Мерцедес, БМВ , Ауди в Европа и Америка се знаят по име,адрес и телефон от търговците и са почти едни и същи с най-много 3-4% разлика през годините по простата причина , че в тези държави трябва да имаш съответния доказан доход , за да си ги купиш , без това да докара при теб данъчни и полицаи . И точно от тази определена групичка бивши собственици на "немски премиум" са новите собственици на Тесла , която само за две години задмина всичките тези "велики производители" по продажби в Щатите , съответно намалявайки още повече и без това замръзналите им продажби . Така че погледни какви са прогнозите за нарастване продажбите на Тесла в следващите години и можеш директно да ги извадиш от продажбите на горепосочените .
  • 13 Бхд БхД

    0 0 Отговор
    Наточен ПАСАТ
  • 14 kolet

    0 0 Отговор
    Порша си е порш няма спор! По показатели обаче е вече доста слаб. Тесльока е на подобна цена, дори по-евтин. да го караш не ти гори един джоб пари, като паницата с тия мощни агрегати. Верно, който има брада, има и ножица та едва ли на някой му пука толко колко струва да го заредиш поршето, но има и други неща като поддръжка например. Теслата е задача за трети клас, докато поршето е висша математика в поддрръжката....Иначе дизайна много кефи. Дигат й 10пъти батерийте, още един ел. мотор и теслата ще им духа прахът..
  • 15

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Vasik Atanasova":

    Много глупав коментар..... Кое е семейното на тази, това че е 3+1 места, това че събира два средни куфара в багажника, няма да говорим какъв процент семейства могат си я позволят.
  • 16

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Pulp Fiction":

    ВАГ имат таланта да обезличат всичко до което се докоснат....

    Коментиран от #17

  • 17 Иван

    0 0 Отговор

    До коментар #16 от " ":

    Сигурен съм, че много съжаляват, че са те загубили като клиент. За тяхно щастие, генерално погледнато, клиентската база на концерна се увеличава. Едва ли това ще им помогне да превъзмогнат това, че са те изтървали като клиент, но все ще е нещо, с което да се утешават в тъжните слъзливи вечери!
  • 18 nqma znachenie

    0 0 Отговор
    za protokola-2008 godina moeto semeistvo imashe s 500 388hp koeto nabirashe za 5.4 sec. 0-100km/h.A vse pak tozi model beshe razrabotka 2006godina,a ne 2016godina.I da ne praveshe 270 a 258

    Коментиран от #19

  • 19 гост

    0 0 Отговор

    До коментар #18 от "nqma znachenie":

    Да прав си , ускорението и максималната скорост отдавна достигнаха абсурдни стойности които са неизползваеми в ежедневието и се използват само за рекламни и маркетингови цели , единственото което има значение все още са надеждност , сигурност , екологичност и ефективност , а по тях електромобилите са недостижими и затова скоро ще завладеят пазара