Отидете към основна версия

12 358 31

Най-бързите електрически суперкари

  • електромобили-
  • суперкари

Удържайки на своето обещание, дадено преди година, Aston Martin представи изцяло електрически суперкар, наречен RapidE. Този автомобил украси все още бедната колекция от електрически суперколи и именно в негова чест решихме да ви покажем още няколко примера за това, че електромобилите могат и да не са толкова скучни.

Porsche Mission E

Потенциалният носител на титлата "крал на електрическите суперкари" е концепцията Porsche Mission E. Именно този прототип се превърна в главния шоу-стопър на тазгодишното изложение във Франкфурт. Оформен в стил 918 Spyder, електрическият хечбек с мощност от 600 конски сили се изстрелва от място до 200 км/ч за 12 секунди.

Mercedes-Benz SLS AMG E-Drive

Днес такъв електрически SLS може да се види само в някой от уютните гаражи в Афалтербах, където е позиционирана щаб квартирата на придворното тунинг ателие на Mercedes-Benz. Електрическият шедьовър на AMG струва половин милион евро и разполага с мощност от 750 конски сили, генерирани от четирите електромотора. От 0 до 100 този суперкар ускорява за 3.9 секунди.

Audi R8 e-tron

Все още не знаем колко ще струва серийната версия на R8 e-tron, но се очаква електрическият суперкар на Audi да е доста по-близо до народа, отколкото SLS E-Drive. В същото време възможностите на R8 са същите, та дори и по-големи от тези на електрическия Mercedes. Ускорението до 100 е аналогично - 3.9 секунди, но автономният пробег е цели 450 километра.

Renovo Motors

Компанията от Силициевата долина нескромно оцени своето електрическо ретро купе на сумата от $500 000. За тези пари се предлага ексклузивен електромобил с въртящ момент от 1 356 Нм, който може да ускори от място до 100 км/ч за 3.4 секунди. Има обаче едно "но". Въпреки колосалната сума, този електрически суперкар не може да измине и 200 километра с едно зареждане.

 Tesla Model S P90D

Не така стоят нещата при обновената Tesla Model S. Най-наточената нова модификация на калифорнийския електромобил, обозначена с индекс P90D, изпълнява упражнението от 0 до 100 км/ч за 2.8 секунди. С едно зареждане този автомобил може да измине 400 километра, а на всичкото отгоре е и значително по-евтин от продукцията на Renovo Motors. В САЩ ориентировъчната цена на Tesla Model S P90D е $150 000.

Thunder Power

Новосъздадената тайванска компания се появи с гръмки обещания във Франкфурт, като заяви, че именно тя е реалният конкурент на Tesla. Според хората от компанията серийната машина ще се появи след година в Китай, а през 2017-а ще започнат продажбите и в Европа. Ще има две версии - с 308 и с 428 конски сили. Последната ще ускорява до 100 км/ч за под 5 секунди и ще изминава 650 км с едно зареждане!

Aston Martin RapidE

И накрая, виновникът за тази подборка - Aston Martin RapidE. Електромобилът ще се предлага в два варианта - стандартен и наточен. При първия мощността ще е 560 конски сили, а наточената версия ще разполага с табун от порядъка на 800-1 000 коня. Колата е подготвена в сътрудничество с отбора от Ф1 Williams и ще постъпи в продажба през 2017-а. Цената ѝ ще е €270 000, а цивилната версия ще изминава 320 км с едно зареждане.

 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини