Отидете към основна версия

17 724 14

Няма проблем в мотора EA 288 на VW

  • volkswagen-
  • дизелгейт
След като преди месец, на 21 септември, Volkswagen се оказа в центъра на вниманието на американските надзорни органи заради умишлено занижаване на вредните емисии от автомобилите си, се завихри грандиозен скандал, получил прозвището "Дизелгейт". Скандалът продължи да се разраства и в Европа, като освен проблемния дизел TDI от серията EA 189 бе замесен и още един агрегат от семейството на EA 189 - EA 288 със стандарти EU-5 е EU-6. VW веднага излезе с официално становище по темата.
 
В изявлението от страна на Volkswagen AG се казва, че концерна потвърждава, че автомобили в Европейския съюз с двигатели тип EA 288 със стандарт EU-5 е EU-6 не са засегнати от актуалната тема за отработени емисии на дизеловите двигатели. Това означава, че в тях не е използван софтуер, който в режим на изпитание неправомерно повлиява емисионното поведение.
 
Съответно автомобилите на групата Volkswagen отговарят на законодателните изисквания и нормите за опазване на околната среда на Европейския Съюз, отнасящи се за стандарти EU-5 и ЕU-6. Vokswagen продължава да разследва темата за дизеловите емисии в световен мащаб. Концернът се стреми към цялостно решаване на проблема, което да доведе до спазване на действащите норми.
 
След обстойна проверка беше установено, че в автомобилите с двигател тип EA 288 със стандарт EU 5 не е използван софтуер, който изключва неправомерно. Това беше установено и потвърдено от VW преди време и за автомобилите с двигател със стандарт EU 6, което означава, че и двата двигателя отговарят на действащите норми.
 
В момента се работи усилено върху техническите решения заложени в плана за мерки. От 20 януари 2016-а започват дейностите по подобряване на автомобилите , безплатно за клиентите. Техническите решения се разработват за всеки модел и моделна линия, като първо се представят на отговорните институции, а впоследствие се уведомяват и собствениците на съответните автомобили.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини