Отидете към основна версия

6 965 12

Lamborghini Urus ще бъде с V8 битурбо

  • lamborghini-
  • urus

Дълго готвения SUV на компанията ще постави нов праг в този клас, който ще притесни прясно излюпеното Bentley Bentayga и много други. Според директора на проучвания и разработки Маурицио Реджиани автомобилът ще бъде най-мощния в класа си, това означава повече от 600 конски сили, а максималната скорост ще бъде над 300 километра в час.

За мощността ще отговаря 4.0 литров V8 с два турбокомпресора, което значи, че ще видим и първият двигател с принудително пълнене в Lamborghini. Urus ще се предлага само със задвижване на четирите колела, като в бъдеще се предвижда и хибриден вариант, както и още по-пикантна Super Velose версия.

Дизайнът ще претърпи много леки външни промени, но ще запази общите контури. Отвътре Urus няма да бъде типичното Lambo, а ще се наблегне повече на комфорта, пространството и материалите, като целта е автомобила е да бъде максимално пригоден за ежедневна употреба.

Според президента на компанията Щефан Винкелман Urus ще бъде истинско Lamborghini, защото ще бъде най-бързият SUV с най-мощния двигател. Балансът между ДНК-то на компанията - автомобил, който е насочен към управлението, а същевременно има и офроуд възможности ще бъде труден, но представянето на асфалт е много по-важно.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини