Отидете към основна версия

3 589 6

Porsche притежавано от Джанис Джоплин се продаде за рекордна сума

  • джанис джоплин-
  • porsche 356c-
  • търг-
  • аукцион

На организиран търг от аукционна къща Сотбис в Ню Йорк, личният автомобил на световноизвестната певица бе продаден за сумата от 1.8 милиона долара. Това Porsche е едно от последните версии на модела и не е напускало фамилията Джоплин от закупуването му през 64-та година. Според Йън Келехър от Сотбис, този е един от най-стойностните автомобили Porsche и това е причината за тази висока цена.

Отличителният белег на личното й 356C е боята, която е вдъхновена от хипарската мода по това време, като на автомобила е изрисувана и нейната банда. Моделът започва производството си през далечната 48-ма година и завършва точно в годината, която Джанис си купува нейния кабриолет с версията C, която е с най-мощният до тогава двигател с 95 конски сили и още подобрения между, които са и дискови спирачки. За целия живот на модела са продадени общо 76000 автомобила.

През 70-та на злощастната за творците възраст от 27 години Джанис загива от злоупотреба със забранени вещества в хотелска стая в Холивуд, където е паркиран и автомобилът и. От там той остава в ръцете на фамилията до 95-та, когато отива в Залата на Славата на Рокендрола в Кливланд.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини