Отидете към основна версия

9 418 15

Неочаквано: Mazda с конкурент на BMW Х4

  • mazda-
  • cx-4-
  • koeru

Така наречените купе-кросоувъри, които представляват автомобили с повишена проходимост, по-голям клиренс и скосена задна част, стават все по-популярни. За родоначалник на този нов сегмент се счита баварското возило X6, а след него започнаха да се появяват и доста по-компактни по размери подобни автомобили.

За да е конкурентоспособна на всички фронтове, BMW пусна и по-малък вариант, носещ обозначението X4 - купеобразен SUV, който се прави на платформата на Х3. Беше съвсем очаквано и Mercedes-Benz да направи подобни автомобили. След като пуснаха GLE Coupe, който е пряк конкурент на BMW X6, сега Mercedes подготвя и аналог на Х4.

Този модел ще носи обозначението GLC Coupe. Съвсем неочаквано обаче, сега става ясно, че и японците от Mazda ще се намесят в този нов сегмент. Една снимка, изтекла в интернет пространството (фотографията най-горе) ни дава първоначална представа за това как ще изглежда новият купе-кросоувър на Mazda.

Външно новата Mazda наподобява на показаната през есента на миналата година във Франкфурт концепция Mazda Koeru (долната снимка), но на този етап от компанията не изнасят никаква допълнителна информация. Най-вероятно японското предложение в класа на Х4 и GLC Coupe ще бъде обозначено като CX-4.

Под капака му ще се монтират същите двигатели, налични за кросоувърите на марката СX-5 и CX-3. Не е ясна и дата на официалното представяне на модела, но съдейки по возилото от снимката, което изглежда напълно готово за серийно производство, това ще стане на някое от големите автомобилни изложения през тази година.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини