Отидете към основна версия

5 427 7

Volkswagen ще използва нови 1.5-литрови двигатели

  • volkswagen-
  • vw-
  • нови-
  • двигатели-
  • golf 7

Германският производител готви промяна както за дизеловите, така и за бензиновите агрегати. Става въпрос за дизеловия 1.6-литров TDI и бензиновия 1.4 TSI. Двигателите ще бъдат предлагани с различни нива на мощност, като към тях ще се присъедини и по-малкият 1.0-литров трицилиндров мотор, с който ще използват сходни части. По този начин и двата двигателя ще бъдат сглобявани на една поточна линия и ще бъдат намалени разходите по производството им.

Новите агрегати ще бъдат по-леки и по-икономични от предшествениците си и първият модел, в който ще бъдат монтирани, ще бъде фейслифтът на Golf VII. След него ще последват Polo и Tiguan, а след тях и другите дъщерни марки ще се възползват от новите двигатели. Според Хърбърт Диес изпълнителен директор на компанията новите мотори ще използват съществуващата архитектура за достигане на нов капацитет.

Двигателите ще бъдат пуснати поради факта, че екологичните норми се затягат все повече, като през втората половина на 2017 се очаква да навлезе стандартът Euro 6.2. След скандала, който споходи компанията, немците ще трябва да бъдат много старателни в действията си, за да възстановят
репутацията си.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини