Last news in Fakti

19 Януари, 2016 07:15 5 418 7

Volkswagen ще използва нови 1.5-литрови двигатели

  • volkswagen-
  • vw-
  • нови-
  • двигатели-
  • golf 7

Германският производител готви промяна както за дизеловите, така и за бензиновите агрегати. Става въпрос за дизеловия 1.6-литров TDI и бензиновия 1.4 TSI. Двигателите ще бъдат предлагани с различни нива на мощност, като към тях ще се присъедини и по-малкият 1.0-литров трицилиндров мотор, с който ще използват сходни части. По този начин и двата двигателя ще бъдат сглобявани на една поточна линия и ще бъдат намалени разходите по производството им.

Новите агрегати ще бъдат по-леки и по-икономични от предшествениците си и първият модел, в който ще бъдат монтирани, ще бъде фейслифтът на Golf VII. След него ще последват Polo и Tiguan, а след тях и другите дъщерни марки ще се възползват от новите двигатели. Според Хърбърт Диес изпълнителен директор на компанията новите мотори ще използват съществуващата архитектура за достигане на нов капацитет.

Двигателите ще бъдат пуснати поради факта, че екологичните норми се затягат все повече, като през втората половина на 2017 се очаква да навлезе стандартът Euro 6.2. След скандала, който споходи компанията, немците ще трябва да бъдат много старателни в действията си, за да възстановят
репутацията си.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Prius

    4 2 Отговор
    Светът очаква водородни и елекро автомобили, а те предлагат общи платформи и еднакви части. С различни брони и фарове как точно ще привличат сериозните клиенти, излючвам фанатиците от Перник.
  • 2 гост

    2 1 Отговор
    Това решение носи високи печалби, но не е иновация или ниска крайна цена за потребителите.
    Как това трябва да се тълкува като загриженост за еко норми?
    Трябва да инвестират в национална прежа от ел. стации за бърз заряд, имат потенциала и възможността, тогава ще се издигнат много повече в очите на хората. Дори един хибрид може да се зареди и да мине 50км на ток, без да пали двигателя.
  • 3 Георги

    1 0 Отговор
    Volkswagen DAS AUTO
  • 4 Георги

    1 0 Отговор
    Volkswagen са № 1 имам голф 5 и винаги изкача нещо за ремонт но си го обичам!!

    Коментиран от #6

  • 5 Георги

    1 0 Отговор
    Мисля да го сменям с Астра Н но времето ще покаже!!
  • 6 МоТо

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "Георги":

    Мазда не са №1 имам Мазда 3 и никога нищо не изкача за ремонт,направо съм я намразил!

    Мисля да си купя още една Мазда но по-голяма!
  • 7 Георги

    0 0 Отговор
    Ми купи си астра Н за да я заобичаш