Отидете към основна версия

4 059 8

Електрическото Audi Q6 ще се произвежда в Белгия

  • audi-
  • e-tron-
  • quattro-
  • q6-
  • прототип

Германският производител обяви, че подготвя производствената си мрежа за създаване на електрически автомобили, като основна част от производството на първия изцяло електрически SUV на компанията - Q6, ще бъде съсредоточена в белгийската столица Брюксел и ще започне през 2018.

Друга интересна част е, че батериите нужни за електрическите автомобили ще бъдат собствено производство. В момента в Брюксел се произвежда най-малкия модел на компанията A1, който ще бъде пренасочен към Мартонел, Испания, където от своя страна се произвежда Q3, което пък ще бъде поето от завода в Гиор, Унгария. Там в момента се произвеждат общо четири модела - A3 седан, A3 кабриолет, TT и TT роудстър.

Като основен източник на идеи Audi ще използва прототипа Audi e-tron quattro, представен в Женева през изминалата година, с който компанията показа, че и големите SUV автомобили с висока проходимост също могат да се осланят на електрическо задвижване. Прототипът бе с мощност от 429
конски сили, които достигат до 496 при boost функцията и цели 800 нютонметра с ускорение от 0 до 100 за само 4.6 секунди. Максималната скорост, в която електрическите автомобили не са особено потентни също е добра - 210 километра в час, повече от достатъчни за SUV. Автомобилът притежава
заряд от 95kwh, които според компанията могат да бъдат заредени само за 50 минути. Освен това e-tron е снабден и със соларен панел на тавана, който увеличава пробега с до 100 километра на година, както e и първия с OLED фарове.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини