Last news in Fakti

23 Януари, 2016 09:00 4 051 8

Електрическото Audi Q6 ще се произвежда в Белгия

  • audi-
  • e-tron-
  • quattro-
  • q6-
  • прототип

Германският производител обяви, че подготвя производствената си мрежа за създаване на електрически автомобили, като основна част от производството на първия изцяло електрически SUV на компанията - Q6, ще бъде съсредоточена в белгийската столица Брюксел и ще започне през 2018.

Друга интересна част е, че батериите нужни за електрическите автомобили ще бъдат собствено производство. В момента в Брюксел се произвежда най-малкия модел на компанията A1, който ще бъде пренасочен към Мартонел, Испания, където от своя страна се произвежда Q3, което пък ще бъде поето от завода в Гиор, Унгария. Там в момента се произвеждат общо четири модела - A3 седан, A3 кабриолет, TT и TT роудстър.

Като основен източник на идеи Audi ще използва прототипа Audi e-tron quattro, представен в Женева през изминалата година, с който компанията показа, че и големите SUV автомобили с висока проходимост също могат да се осланят на електрическо задвижване. Прототипът бе с мощност от 429
конски сили, които достигат до 496 при boost функцията и цели 800 нютонметра с ускорение от 0 до 100 за само 4.6 секунди. Максималната скорост, в която електрическите автомобили не са особено потентни също е добра - 210 километра в час, повече от достатъчни за SUV. Автомобилът притежава
заряд от 95kwh, които според компанията могат да бъдат заредени само за 50 минути. Освен това e-tron е снабден и със соларен панел на тавана, който увеличава пробега с до 100 километра на година, както e и първия с OLED фарове.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 пешо

    1 1 Отговор
    брех че красиво..евала
  • 2 не знам

    0 1 Отговор
    Много е ръбесто... Да не са си цепили дървата върху него? Шегувам се. :)
  • 3 Rider 777

    0 1 Отговор
    Селото в Испания се казва Марторел а не Мартонел ,,, иначе колата е хубава ама дали ще е евтина,,,,,,,,,,,,,,
  • 4 опсмопсус

    0 0 Отговор
    Браво, имах опасения, че ще изкарат някое копие на Q5,7, 1 до *айно,но изненада!
    Радвам се че най-накрая няма copy - paste с различни размери!
  • 5 Кобрата

    0 0 Отговор
    Бива го Audi-то
  • 6 мм84

    0 0 Отговор
    Този път мога да поздравя хората от Ауди. Има промени и не е копие на останалите. Малко ме притеснява факта при тях, че всичко , което е високи технологии е "ще", "може би" и прочие.
  • 7 ВАГ фен

    0 0 Отговор
    Е па колко да е скъпо това, само 130-150 000 евро. Обаче надали ще бъде в продажба 2018г, като всичките им закани за електромобили. Нали началото на тая година трябваше да покажат чисто електрическо R8, къде е?
  • 8 Grozno

    0 0 Отговор
    Много ръбесто и грозно...