Отидете към основна версия

8 772 13

Porsche догонва Lexus по надеждност

  • j.d. power-
  • класация-
  • рейтинг-
  • надеждност

Американската агенция J.D. Power публикува ежегодния си рейтинг за надеждността на леките коли на възраст три години в Съединените щати. Класацията е съставена въз основа на допитване сред 33 560 собственици. На фона на близо 17.5 млн. автомобила в страната извадката не може да се определи като напълно представителна, но много потребители се доверяват на изводите от изследването, а производителите на челните места в различните класове рядко пропускат да изтъкнат тази статистика в рекламните си брошури.

Toyota и Lexus отдавна са абонирани за върха в рейтинга на J.D. Power и 2015-а не прави изключение от традицията. Диаграмата по-долу отразява броя на неизправностите на 100 автомобила от различните марки. Анкетираните собственици на коли, произведени след 2013 г., са посочвали измежду 177 типични проблема, с които са се сблъсквали през последните 12 месеца.

Повреди на 100 автомобила според рейтинга на J.D. Power (2016)

Lexus оглавява класацията за пета поредна година, но броят на повредите на сто автомобила е нараснал от 89 на 95. При Porsche се наблюдава обратната тенденция - дефектите са намалели от 116 на 97, благодарение на което немската марка се изкачва от шесто място през 2014-а на втора позиция през 2015 г. Изненада поднася Buick, който изпреварва Toyota.

За година средният брой неизправности при тригодишните автомобили в САЩ се е увеличил от 147 на 152. Под този праг изпада Mitsubishi, в което има известна доза ирония, тъй като японците поставят особен акцент върху качеството в рекламите си.

Повече повреди от средното се отчитат при марките на FCA, в което няма нищо странно предвид множеството сервизни акции на италианско-американския концерн през изминалата година. Приятно изключение са пикапите Ram, при които дефектите са намалели от 134 на 129.

В дъното на класацията за надеждност постарому се подвизава Land Rover, макар че повредите по британските всъдеходи са намалели от 258 на 198. Още по-голям напредък - макар и с резултати далеч под средното равнище - отбелязва Fiat, при чиито автомобили дефектите са спаднали от 273 на 171.

Най-надеждните модели по класове според рейтинга на J.D. Power (2016)

Клас
Победител
Клас
Победител
Градски автомобил
Fiat 500
Компактен ван
Toyota Prius v
Мини автомобил
Honda Fit
Компактно SUV
Chevrolet Equinox
Компактен автомобил
Buick Verano
Компактно премиум SUV
Mercedes-Benz GLK
Компактен спортен автомобил
Mini Cooper
SUV със средни размери
Nissan Murano
Компактен премиум автомобил
Lexus ES
Премиум SUV със средни размери
Lexus GX
Автомобил със средни размери
Chevrolet Malibu
Миниван
Toyota Sienna
Спортен автомобил със средни размери
Chevrolet Camaro
Голям всъдеход
GMC Yukon
Премиум автомобил със средни размери
Lexus GS
Лек пикап
Toyota Tundra
Голям автомобил
Buick LaCrosse
Тежък пикап
Chevrolet Silverado
Малък кросоувър
Buick Encore
 
 
 

Сравнете техническите характеристики на избраните от Вас марки и модели  ТУК

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини