Отидете към основна версия

13 262 12

Audi Q7 с най-висока оценка за сигурност

  • audi q7-
  • краштест

Второто поколение на най-големия SUV на германския производител - Q7, получи най-високата оценка за сигурност. На краштестовете, извършени от американския институт IIHS, автомобилът е заслужил най-високата оценка Top Safety Pick+. Основният критерий, формиращ оценката, е представянето при челен сблъсък, на който Q7 се представя блестящо, въпреки теглото си от над 2 тона.

Нарушаването на обема на вътрешното пространство е минимално с изменения от само 5 см в областта на краката и 3 см в горната част, като в подобен случай са възможни само леки наранявания на левия крак на шофьора.

Другата важна част от теста е здравината на тавана, като при Q7, той издържа сила равностойна на пет пъти собственото си тегло, преди да бъде смачкан с 13 сантиметра. Това се дължи на комбинация от високоякостна стомана и алуминий.

Системата на автомобила против челни удари също е получила отличен резултат. При скорост от 40 км/ч тя е успяла да намали скоростта на сблъсък с 37 км/ч, а при 20 км/ч Q7 е успяла да спре напълно. Това е първият голям SUV, на който институтът провежда тестове на тази система.

Audi е първият производител получил разрешение за автомобили с автономно управление от щата Калифорния, в който се намира и силициевата долина - центърът на световните технологични компании.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини