Отидете към основна версия

62 601 69

DEKRA: Най-надеждните употребявани автомобили

  • dekra-
  • употребявани автомобили-
  • класация

Германската организация DEKRA публикува резултатите от ежегодните си изследвания на надеждността на употребяваните автомобили. Годишният доклад, публикуван от DEKRA, е основан на специален анализ на дефектите, които се откриват по време на инспекциите и по този начин позволява заключения определящи качеството на автомобилите.

От важно значение са повредите по износващите се части като спирачки амортисьори и т.н. Анализите включват около 15 милиона инспектирани автомобила от единайсет различни сегмента. Резултатът показва доста нагледно кои са най-надеждните употребявани автомобили с пробег.

Да бъдеш оценен в отчета на DEKRA за употребявани автомобили е винаги много специално за автомобилните производители, защото качеството на продукцията се анализира независимо от цената. Возилата са разделени по класове, като всяка кола получава определен процент на надеждност. Превозните средства са диференцирани по пробег в три категории (от 0 до 50 000 км, от 50 001 до 100 000 км и от 100 001 до 150 000 км). При колите с пробег от 0 до 50 000 км подреждането е следното:

Автомобилът, който постига най-добри резултати за оценка на средна величина за всички класове превозни средства и в трите пробег категории получава титлата "Най-добър от всички класове". Тази година титлата отиде при Audi A6 (DFI: 94.4), побеждавайки на Mercedes-Benz E-Klasse (93.0) и Audi Q5 (89.0). Базата за оценка в тази категория засяга цялостния период на ползване от 0 до 150 000 км. 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини