Last news in Fakti

29 Февруари, 2016 11:12 62 583 69

DEKRA: Най-надеждните употребявани автомобили

  • dekra-
  • употребявани автомобили-
  • класация
DEKRA: Най-надеждните употребявани автомобили - 1

Германската организация DEKRA публикува резултатите от ежегодните си изследвания на надеждността на употребяваните автомобили. Годишният доклад, публикуван от DEKRA, е основан на специален анализ на дефектите, които се откриват по време на инспекциите и по този начин позволява заключения определящи качеството на автомобилите.

От важно значение са повредите по износващите се части като спирачки амортисьори и т.н. Анализите включват около 15 милиона инспектирани автомобила от единайсет различни сегмента. Резултатът показва доста нагледно кои са най-надеждните употребявани автомобили с пробег.

Да бъдеш оценен в отчета на DEKRA за употребявани автомобили е винаги много специално за автомобилните производители, защото качеството на продукцията се анализира независимо от цената. Возилата са разделени по класове, като всяка кола получава определен процент на надеждност. Превозните средства са диференцирани по пробег в три категории (от 0 до 50 000 км, от 50 001 до 100 000 км и от 100 001 до 150 000 км). При колите с пробег от 0 до 50 000 км подреждането е следното:

DEKRA: Най-надеждните употребявани автомобили

Автомобилът, който постига най-добри резултати за оценка на средна величина за всички класове превозни средства и в трите пробег категории получава титлата "Най-добър от всички класове". Тази година титлата отиде при Audi A6 (DFI: 94.4), побеждавайки на Mercedes-Benz E-Klasse (93.0) и Audi Q5 (89.0). Базата за оценка в тази категория засяга цялостния период на ползване от 0 до 150 000 км. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мишо

    9 5 Отговор
    Къде са прословутите баварци бе, а?
  • 2 Do misho

    8 1 Отговор
    Ем тва не е статистика за най-строшените и продухани употребявани автомобили, как да са тук ;)
  • 3 Riouz

    15 1 Отговор
    В сервизите са ! А Поддръжниците им са още на училище , ще се включат по късно с пълна сила и малко мозък . ха ха ха
  • 4 Баце

    16 1 Отговор
    Е това 150К пробег ли е?Те тогава всички са надеждни, още са в гаранция.След 150К е истината.

    Коментиран от #11

  • 5 onq s konq

    3 19 Отговор
    Да бе - на първите места некакви японски буклуци то ва е пълна глупос!!!БМВ е най-здравата кола и всички го знаем!!!Тея са си платили!!!

    Коментиран от #8, #9, #10, #20, #64

  • 6 да

    5 5 Отговор
    най-здравата кола е Москвич
    за всички времена
    който иска да пробва
    няма смисъл от такива класации
  • 7 arbo

    10 1 Отговор
    Оня с магарето рано се е прибрал от училище да спами
  • 8 Упсмопсос

    9 2 Отговор

    До коментар #5 от "onq s konq":

    Пак прочети класацията, на всеки клас отговаря определена марка!
    Не си с коня, коня е с теб!
  • 9 Коня

    8 3 Отговор

    До коментар #5 от "onq s konq":

    Тия лафове в голямото междучасие ли ги измислихте заедно с останалите шестокласници.
  • 10 Антон

    11 7 Отговор

    До коментар #5 от "onq s konq":

    Боклука е твоето БМВ.Дори и самите немци си признават че японските автомобили са най-надеждни.Върни се умнико години назад и виж за какво става дума.Или си мислиш,че японците си плащат години за да са им надеждни колите.Карали сме и немско и френско и италянско сега вече ще си караме японско.А ти като си толкова извратен си карай бмвето и си наливай кинтите от пусто в празно.

    Важно!

    ОТ 2017г. БМВ ЩЕ ИМА НОВА ИНОВАЦИЯ.ВСЕКИ ЗАКУПИЛ БМВ НОВО СТАРО ИЛИ 7-ма употреба,СЛЕД РЕГИСТРАЦИЯ В САЙТА НА БМВ,ВСЕКИ СОБСТВЕНИК ЩЕ ПОЛИЧИ СЕРВИЗ С ГОЛЕМИНАТА НА ГАРАЖ.ОТ БМВ ОТЧИТАТ ЧЕ ТАКА СОБСТВЕНИЦИТЕ,ЩЕ ИМАТ ХЕМ ГАРАЖ ХЕМ СРВИЗ ЗА ДА СИ ОТСТРАНЯВАТ САМИ ПОВРЕДИТЕ,ТЪЙ КАТО ИМА ГОЛЕМИ ОПАШКИ В ЦЕНТРАЛНИТЕ ИМ СЕРВИЗИ.СЪЩО ТАКА СОБСТВЕНИЦИТЕ ЩЕ МОГАТ ПРЕЗ ЛЯТОТО ДА КАРАТ С ЗАДНО ПРЕДАВАНЕ А ПРЕЗ ЗИМАТА САМИ ДА СИ СЛАГАТ ПРЕДНО В ТЕЗИ СЕРВИЗИ.СЕРВИЗА Е БЕЗПЛАТЕН НО ЦЕНАТА НА НОВО БМВ ЩЕ Е 500 000€ също така тези коли ще имат и датчик за малка пиш.....а.
  • 11 Mercedes-Benz

    9 1 Отговор

    До коментар #4 от "Баце":

    4 Мерцедеса, после пак въртете плочата, че не ставали хаха
  • 12 BRABUS

    6 1 Отговор
    Мерцедес с над 98℅ в половината от класовете!
  • 13 хис

    1 8 Отговор
    БМВ е марката! Във всички м.народни класации МБ нямаше място досега, просто защото Рено и МБ са боклуци, а сега те са едно! Утре ще излезе пак някоя класация на някого си и МБ пак няма да го има. Докато ние ви съчувстваме, когато сте изхвърлени от класациите, то вие лаете ,като гладни псета от радост, не... звучите като изтормозено Рено!
  • 14 Балкан

    4 0 Отговор
    А вие знаете, ли че аз съм на КОН?
  • 15 Иван Господинов

    5 1 Отговор
    Когато DEKRA говори само абсолютните шматки не мълчат
  • 16 ияаожяаожаояжяаожяоажояаж

    3 1 Отговор
    Не ме разбирай погрешно, вкъщи сме фенове на марката и последните 10 години винаги едната кола е била мерцедес, ама се усеща че качеството им пада и затова ме е яд. Мерцедесът не се разваля от голям пробег, а от възрастта. Имам приятел с мерцедес на 38х км. 2009 и започва да се обажда за ремонт... и все пак са по-добре от другите премиуми.
  • 17 капитан петко ефенди

    4 6 Отговор
    най добрите коли ги правят японците,кото щети ми гувурети,не вервам
  • 18 Николай

    0 10 Отговор
    BMW 320d 136 коня,на 520 000 км.+ 250 000 върнати,хората си признаха.Само сменям масла и филтри.Незнам за какви класации ми говорите.А и единия ксенон ми изгоря миналата година!!! BMW-то е чук!!!

    Коментиран от #21, #26, #61

  • 19 Крис

    7 3 Отговор
    Няма какво да се дразните, резултатите говорят сами, Само Японско или Мерцедес, всичко друго е изгъзица.
  • 20 Гост

    3 1 Отговор

    До коментар #5 от "onq s konq":

    Ако четеш AUTOBILD, ще видиш че и в тяхната класация на първите 3 места са винаги японци при това при 3, 6 и 9 годишните автомобили, фактите са си факти.
  • 21 ноп

    1 5 Отговор

    До коментар #18 от "Николай":

    БМВ си е Къртач, тези другите са фаянса!
  • 22 Людо

    3 0 Отговор
    Абе да си кажа и аз-БМВ ми е любима марка. Имал съм 4-5 различн модели. Колата е добра ако е поддържана и гледана с разбиране. Японските са здрави и две мнения няма, ноо са ми доста скучни като усещане. Шефа имаше Ленд Крузер 200-много яка машина ама го смени за GL 450 и сега го кара с много по-голямо удоволствие :) А преди година бях в Берлин.. Такситата бяха три марки: Мерцедес Е, Тоьота и 10% Фолцваген. Говорих с таксиджията който ни караше към летището и човека си каза: Мерцедеса излиза скъпичко но си струва. Ауди и БМВ са твърде често на ремонт и не излизат рентабилно :) не че не са хубави коли ама не са за джоба на всеки :) А ние? дето 90% не можем дори и да помислим за среден клас нова кола какво ли се караме тук???Това си ни е национална черта..Да плямпаме, докато хората карат :) Със здраве и безаварийно на всички!!!
  • 23 самосвала

    3 3 Отговор
    Хм, Ауди на едно от първите места по надеждност........мирише ми на платена реклама.
  • 24 onq s konq

    3 2 Отговор
    Тия глупости за "надежден" и "ненадежден" автомобил са ЗА ЕЛЕМЕНТАРНИ И ЛЕКО БЕДНИ ХОРА!И разберете:НЕ АВТОМОБИЛЪТ,А ВОДАЧЪТ ТРЯБВА ДА Е НАДЕЖДЕН!А надеждността на водача се изразява 1/В любовта и уважението към автомобила си,т.е. като чуе че нещо трака и не е както трябва,да отида в сервиза и да го оправи а не да чака колата да го остави на пътя.И 2/Задължително да е платежоспособен!!!Виждал съм всякакви гороломници,които наперено "заключават": КУПИЛ СЪМ СИ КОЛА ДА МИ СЛУЖИ НА МЕНЕ,А НЕ АЗ ДА СЛУГУВАМ НА НЕЯ....Е точно на такива вечно капъкът на двигатела им е отворен,а жените им ги презират:)

    Коментиран от #27

  • 25 хис

    0 5 Отговор
    Аз МБ не виждам тук, само Рено, Рено и Рено, какво толкова харесвате френски боклуци обути в ръждясали калъпи на МБ
  • 26 русенец

    2 0 Отговор

    До коментар #18 от "Николай":

    ДА да! Сигурно го караш на "Need for Speed" хахах
  • 27 theJack

    2 0 Отговор

    До коментар #24 от "onq s konq":

    .аси комлексарското изказване...
    Не всичко е свързано с платежоспособност.
    Точно такива като теб Слугуват на колите си.
    Под "надеждност" на един механизъм , се разбира колко често той е склонен да даде дефект, както "специалист" като теб казва "раздрънква", а не дали отстраняваш проблема или не , било то в сервиз или с тел.
    Така че ако ти се раздрънква всеки месец таралясника и даваш една камара пари по сервизи защото си "платежоспособен" ,то той НЕ е надежден.А ако караш хиляди километри без да ти се наложи ремонт освен обслужване, това означава че автомобилът Е надежден.

    Коментиран от #28, #30

  • 28 Румен Янев

    1 0 Отговор

    До коментар #27 от "theJack":

    Като не язди коня човека кара нафтово БМВ и от опит казва че с коня няма проблеми но БМВ-то все си хлопа но той настоятелно си го ремонтира ...Е през зимата не го кара защото коня е 4х4 все пак но това е друга тема
  • 29 qwewe

    1 0 Отговор
    da ste vidqli nqkude bmw Nali bili nai dobrite
  • 30 onq s konq

    0 2 Отговор

    До коментар #27 от "theJack":

    Ако ти беше "The Jack" на АС/DC,опраделено нямаше да ми говориш така,но явно си фалшив Джак и ще бъда откровен с теб.Първо ще ти кажа че КОЙ ЗА КАКВОТО И ДА ТИ ГОВОРИ,ДА ЗНАЕШ ЧЕ СТАВА ДУМА ЗА ПАРИ.Казваш че слугувам на колата си-АМИ ДААА...И ТО МНОГО ПОВЕЧЕ ОТ НОРМАЛНОТО!Твърдиш че съм "комплексар"/и не само ти/,НО НЕ КАЗВАШ ДА СИ "КОМПЛЕКСАР" ПОРОК ЛИ Е?БМВ-то ми оригинално беше/2004г./ с биксенон къси и халоген-дълги-светят си "добре " фаровете,НО ПРОСТО РЕШИХ ДА КУПЯ НОВИ "ПЪЛЕН КСЕНОН" ФАРОВЕ + лед -ГАБАРИТИ/от най-ярките/-това слугуване ли е?Смених съединител,демпферна шайба,маховик,накладки със спирачни дискове предни,рамки за стакла -предна дясна и лява, за 6 хил лв общо ЕЙ-ТАКА-ОТ СКУКА И ЗАЩОТО МОГА...Това слугуване ли е?4 нови гуми "Континентал"-ей-така-защото ги исках "по-широчки" и по нископрофилни...това слугуване ли е?...Или комплекс?!А колко хиляди километра трябва да карам според тебе?Обикновено карам по около 9-10 хил годишно...защото КАРАМ САМО И ЕДИНСТВЕНО ЗА КЕФ,а не да си изкарвам хляба...В заключение ще ти пожелая да бъдеш точно такъв "комплексар" като мене,но ...съмнявам се че дори и в някой бъдещ живот ще успееш.

    Коментиран от #32, #34, #36

  • 31 цццц

    1 2 Отговор
    Най -великата кола е мерцедес и като цяло немските автомобили японците са добри в строителството на згради не чак толкова в автомобилите.
  • 32 хис

    2 1 Отговор

    До коментар #30 от "onq s konq":

    Прав си КОН, БМВ е като добрата и красива жена.....грижиш ли се за нея, тя вечно ще ти е благодарна и ще ти бъде вярна!
  • 33 Роман Ценов

    3 3 Отговор
    Mercedes-Benz и всички останали.
  • 34 theJack

    1 0 Отговор

    До коментар #30 от "onq s konq":

    Ти едно му приказваш , той неговото си знай .....
  • 35 Shemet

    1 2 Отговор
    Има едни класации за най-чупещите се коли, които не са немски и можете да ги намерите в интернет. Ако погледнете в тях ще видите че най-чупещият се 3, 5, 8 и 11 годишен джип е Мерцедес М класа. Така е и за другите посочени тук "мерцедесчета", особено СЛК- то, което е недоправен таралясник.
  • 36 Шрапнел

    1 0 Отговор

    До коментар #30 от "onq s konq":

    Ти сменяш въпроса! Не става дума с какво глезиш колата и себе си, а колко често ще я ремонтираш. Ремонтите са свързани с повреда, не с инвестиции в ЛЕД-светлини. При това положение си тръгнал да се хвалиш излишно колко пари си налял за удоволствието в своя автомобил, докато понятието "надеждност" е свързано с издръжливостта на повреди и честотата на ремонтите.

    На мен ми е все едно, че си налял 3,000 евро, за да си направиш удоволствието. Карам също нафтово Х6 и единствено ме радва, че не се поврежда, но инвестирам в поддръжка, за да не се стига до ремонти. Биксенони за удоволствие не бих си взел, достатъчна е стандартната екипировка на колата.

    Коментиран от #43

  • 37 един с Ауди

    4 2 Отговор
    Абе Вие не разбрахте ли "Най-добър от всички класове". Тази година титлата отиде при Audi A6 (DFI: 94.4)" Какво сте започнали да обяснявате за БМВ, Мерцедес и.т.н. Да и те са добри автомобили но АУДИ ги превъзхожда!!!

    Коментиран от #38, #65

  • 38 кондьо

    4 2 Отговор

    До коментар #37 от "един с Ауди":

    Точно това щях да напиша и аз сега. Бравос , отся им зърното от плявата!!! Само АУДИ!
  • 39 sssss

    1 4 Отговор
    Ауди? Тия нещо не са в час??? Тия вагини нови от магазина горят 2 кила масло на 22 хил км long life 58 лв литъра и барат антифриза! Говоря специално за ТСИ бензиновите от личен опит!
  • 40 1234

    0 0 Отговор
    немска реклама за тъпаци
  • 41 Vasik Atanasova

    3 2 Отговор
    ОТ 20Г КАРАМ АУДИ И НИЩО ДРУГО
    НИКОГА НЕ БИХ Е СМЕНИЛ ЗА НИЩО
    МОЖЕ БИ ЕДИНСТВЕНО ПОРШЕ ПАНАМЕРА
  • 42 asd

    5 1 Отговор
    уфф, винаги ще се намърдат бмв фенчета в статия за Ауди. Карайте си трошляците (но внимателно и бавно, че всяка втора катастрофа е с бмв) и не четете и не коментирайте статиите за Ауди. Все пак това е проучване на ДЕКРА и когато фактите говорят, бмв и мерцедес трябва да замълчат......
  • 43 onq s konq

    0 2 Отговор

    До коментар #36 от "Шрапнел":

    Според теб сменям въпроса,но де факто говорим за едно и също,защото самият ти казваш че "се радваш че не се чупи,НО ИНВЕСТИРАШ В ПОДДРЪЖКА!Ами нали точно затова съм сменил изредените чаркове ПРЕВАНТИВНО,а не да чакам да се счупят на пътя?Има обаче и един друг деликатен момент за който можеби не се изразих достатъчно ясно-всичката тая "поддръжка" се случва единствено АКО СИ ОБИЧАШ КОЛАТА,Т.Е. "АКО ТИ Е НА СЪРЦЕТО"!И понеже като смениш основни възли С НОВИ по колата,тя няма как да "се счупи",що за куха статистика е въпросната статия?И тук пак опират нещата до платежоспособност на водача...:)

    Коментиран от #45

  • 44 Ако имаш Кинтито

    0 2 Отговор
    Немска кола си стурва от 0 до 5 години и за боклука. Иначе пишман за части и то не евтини ще станеш.
  • 45 Шрапнел

    0 0 Отговор

    До коментар #43 от "onq s konq":

    Абе, принципно се съгласявам с теб, когато говорим за превантивност и честота на смяна. Само относно платежоспособност не съм много съгласен, защото купувайки автомобил за 50,000 лева трябва да си предвидил едно 10,000 за неизбежните повреди. Да си купиш автомобил, който после не можеш да поддържаш - това не е платежоспособност, а некадърност.

    За някои от двигателите на БМВ, които са с верига, е предвидено самата верига да се сменя на всеки 100,000 километра и това в Германия, докато в България се говори, че издържа по 300,000 км и е почти вечна. Огромна разлика в мисленето :-)

    Коментиран от #47

  • 46 tost

    2 1 Отговор
    По голяма смешка не бях чувал скоро :),някои привърженици на БМВ толкова много си обичат колите,че даже започват да сменят здрави части за да не им се смеят че са останали на пътя със супер здравия аФтомобил :).Е кво да се прави ,едно време каруцата тръскаше а сега вече сме в ново (15 годишно)БМВ .
  • 47 onq s konq

    4 2 Отговор

    До коментар #45 от "Шрапнел":

    Не пипай веригата-тя си има обтегач който я регулира и ако случайно се разтегли много,започва да издава специфичен шум.При мен обаче е по интересен въпросът с гаража на вилата.Верно че е просторен,но комшията го има същия.Иначе си мием колите с маркуча,приказваме си през оградата,но...се дебнем:)Защото в един момент гледам че дръпна напред-извика майстори,шпаклова тавана,сложи тапети и...ПЕЙКА С МАЛКА МАСИЧКА ,та като си пие бирата,да се любува на колата си!Моят отговор обаче на пролет ще е:Испански теракот по пода и ЧЕРВЕН КИЛИМ,по който БМВ-то ще влиза и излиза от гаража!Мдааа...

    Коментиран от #48, #53, #55, #67

  • 48 666

    2 1 Отговор

    До коментар #47 от "onq s konq":

    Даже вече само като ти видя тъпия НИК и не ти чета малоумните коментари малко детенце . Дано родителите ти се постараят повече с възпитанието на другото си дете ако имат такова . А класацията си е класация - по обективна е от твоето мнение КОН ! И слушай повече в училище ,че не те виждам за напред в живота как ще оцеляваш ...

    Коментиран от #57, #58

  • 49 pulp fiction

    0 3 Отговор
    "...качеството на продукцията се анализира независимо от цената..."
    Значи няма значение дали кошницата от компактния клас например струва 10 000 евро (Sandero) или 30 000 евро (наточена А-класа)!??? Както и че т.н. "категории" са в рамките на гаранционния пробег!? Бегай бе, тая "класация" е пълен ташак! Интересно дали за купувачите цената е без значение? Ами тогава да продават само гаранционни Мерцедеси и нищо друго! С тези измислени и манипулирани класации немците отдавна вече станаха за смях! Ама така става, когато заеб*ш великите си автомобилни традиции от миналия век и почнеш да гониш max печалба срещу прозрачни ламарини, преоценена пластмаса, евтини китайски елджаджи, фалшифицирани тестове и срок на годност - до края на гаранцията. Показателно е, че на двата най-големи автопазара в света (американския и японския) немските марки са в категорията "и други"...
  • 50 Navara 2011

    0 4 Отговор
    Ама сте комплексирани. Немските коли бяха това, за което ги мислите някъде до към 1970-та год.
    В момента най-свестните, здрави, дълголетни и удобни автомобили са само и единствено АМЕРИКАНСКИТЕ, след тях са японските. Ако американските SUV не бяха все по над 4-5 литра, не им слагаха мита и технотестове, което ги прави неприятно скъпи за Европа, само такива щях да карам.
    Иначе, и Хюндай и Кия са далеч пред немците...

    Карайте си трошките, и не давайте акъли !

  • 51 MB GL450

    3 0 Отговор
    Хората са професионалисти и са направили класация ,която се чака с нетърпение от всички производители. Тя показва реалното техническо състояние на автомобилите при определн пробег, без да се влияе от лични предпочитания или мнения на любители. За нас в БГ тази класация е повод да си начешем езиците по форумите , но за производителите и дилърите това е сериозна информация,която може да се използва за реклама и увеличаване на продажбите. Дали една марка е добра си личи по продажбите в световен мащаб. Смешно е някой да скача по форумите с мнение , което другите са длъжни да приемат като закон.
  • 52 бай Иван

    5 0 Отговор
    Тойота Ярис и Хонда Сивик по надеждни от Мерцедес. Ха ха ха х а
    кой я измисли тази тъпа и невярна класация?А Рено Мастер какво изобщо търсят в тази класация?Че те от сервизите не излизат или ако излизат то ги пускат за кратко да се видят със собствениците си и пак вътре!
  • 53 дабе

    1 0 Отговор

    До коментар #47 от "onq s konq":

    ЕЕЕЕй Кон, покани ме, че и моето горкото да види малко лукс!
  • 54 praktiniq

    1 0 Отговор
    Смешници, да направят теста за пробег 400000-600000, то за 150000 ще изкара и трабанта
  • 55 Шрапнел

    0 0 Отговор

    До коментар #47 от "onq s konq":

    За обтегачите знам! Говорим за това, че е препоръчително да се сменя на определен пробег - дали 100,000, дали 200-300,000 км, това не знам. Иначе почват едни шумове откъм двигателя, не си е работа!

    Това с вилата е хубаво, може да го пробвам :-). Само че аз чак толкова да тръгна да припадам по някаква кола, е...си мамата. Харесва ми да я шофирам, лъскава е, човек поддържа престиж, има уважението на околните, ама да сложа пейка, за да я зяпам с приятели - няма как да се случи:-). Пък и явно на твоя комшия най-големият успех е да си купи Х6. Спокойно, друго поколение ще излезе, други скъпи автомобили, направете си цял гараж и тогава се наслаждавай:-)!
  • 56 йхбйк

    1 0 Отговор
    Според мен у нас редовните ремонти се дължат на новите части менте, които се продават(всеки предпочита дори втора употреба,но да е оригинално), а също така и на "компетентните" ни майстори.
    А една верига изкарва спокойно над 250 000, дори и на Лада.
  • 57 onq s konq

    0 1 Отговор

    До коментар #48 от "666":

    Ти ли ще ми квалифицираш коментарите бе Луцифер такъв?
  • 58 пос

    1 2 Отговор

    До коментар #48 от "666":

    Каква класация бре, както колегата по-долу каза, тук има само Рено, а горките си мислят,че карат МБ. Мб са пълни боклуци, като не могат да си правят собствени двигатели!

    Коментиран от #66

  • 59 pulp fiction

    0 0 Отговор
    Манипулацията на тази "класация" с претенции за "световна" се състои в това, че обработените данни са непропорционални на броя на продадените и сервизирани автомобили от съответната марка. Т.е. данните са основно от Германия/Европа, а реално продажбите на немски автомобили на 2/3 от световния пазар (САЩ, Япония, Канада, Австралия и т.н.) са в рамките на статистическата грешка... В САЩ, Япония и т.н. в подобна класация просто не би попаднала нито една немска марка...
  • 60 Николай

    5 4 Отговор
    Ауди вървят много.... ама на части!!!
  • 61 Пешеходец

    2 0 Отговор

    До коментар #18 от "Николай":

    Николайчо едно време Жигули-те Москвич-ите и Волгите в такситата изкарваха повече даже със скапаните масла М10Д и Негрол.
  • 62 Кънчо

    0 0 Отговор
    Всички спорове са излишни, мисля! Най-надеждната кола е новата! Най-хубавата кола е служебната! И естествено, марката не е от чак толкова голямо значение.

    Коментиран от #68

  • 63 Банишореца

    0 0 Отговор
    Нема значение дали се чупат, важното е че откак си купих беенве се отибах на хубави пудки

    Коментиран от #69

  • 64 АЛФА Q4

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "onq s konq":

    ТОА Е НЕПОБЕДИМ
  • 65 АЛФА Q4

    0 0 Отговор

    До коментар #37 от "един с Ауди":

    ДА НЕМСКА КЛАСАЦИЯ( DEKRA)
    РОНЛИВО ПИЧИ,,РОНЛИВО Е
  • 66 АЛФА Q4

    0 0 Отговор

    До коментар #58 от "пос":

    А ИМАТ И ТЕХНИ
    V 6 КОЙТО ДО 100К Е СЧУПИЛ ТУРБИНКА И НЕ СЛЕД ДЪЛГО ПРИКЛЮЧВА И ДВИГАТЕЛЯ
  • 67 Коментатор

    0 0 Отговор

    До коментар #47 от "onq s konq":

    Помисли и за климатик в гаража - да не и е топло през лятато и студено през зимата. И задължетелно покривало!!!
  • 68 Коментатор

    0 0 Отговор

    До коментар #62 от "Кънчо":

    Кънчоо, много мислиш и мнооого ги разбираш ти тези работи.
  • 69 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #63 от "Банишореца":

    Ей, Банишорааа. Абе пич, научи се как правилно се пише БМВ поне. За другите греши няма ти търсим кусур:)))))))