Отидете към основна версия

12 069 24

BMW X7 ще има свръхлуксозна версия

  • bmw-
  • x7-
  • rolls-royce-
  • иан робъртсън

Бъдещият най-голям всъдеход в гамата на BMW ще се предлага в поне две модификации. Освен стандартната версия със седем места X7 ще получи и разкошен вариант с четири отделни кресла, разказва пред Automotive News шефът на отдела по маркетинги и продажби на баварската марка Иан Робъртсън.

Ценовата листа на най-скъпата X-седмѝца ще започва от $100 000, но няма да надхвърля $200 000. От компанията изчисляват, че на суперлуксозната модификация на всъдехода ще се пада около процент от общите продажби на модела, а основната цел на BMW e да подлее вода на бъдещия Maybach GLS на Mercedes-Benz.

Робъртсън подчертава, че X7 няма да споделя платформата на бъдещия всъдеход на Rolls-Royce, за който британците разработват собствено алуминиево шаси. Автомобилът ще бъде построен на базата на новата седмѝца и ще се оборудва с нейните 6- и 8-цилиндрови двигатели. Съвсем не е изключена 12-цилиндрова модификация и хибрид.

По непотвърдена информация най-големият всъдеход на BMW ще дебютира през 2018 или 2019 г.  X7 ще се произвежда в завода на баварците в Спартанбърг, щата Южна Каролина.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини