Отидете към основна версия

9 688 18

Ето го най-бързия Golf с предно

  • volkswagen-
  • golf-
  • gti-
  • clubsport-
  • s-
  • рекорд

Немците от Volkswagen представиха особена версия на пистовия хот-хеч Golf GTI Clubsport. Иновацията е наречена Clubsport S и ще бъде пусната в чест на 40-годишния юбилей на Golf GTI. Интересното е, че иновацията е по-мощна от пълноприводния Golf R и още с появата си на Нюрбургринг подобри рекорда за автомобили с предно предаване.

Новият най-бърз Golf с предно предаване завъртя обиколка на Северната дъга за 7.49.21 мин. Зад волана на Clubsport S беше пилотът Лейхтер - шампион в немския шампионат TCR. Досегашният рекорд на Нюрбургринг за коли с предно предаване принадлежеше на Honda Civic Type R. Преди Honda-та постижението се държеше от Renault Megane RS 275 Trophy-R и Seat Leon Cupra. Сега новият Golf GTI Clubsport S е по-бърз от всички.Масата на тривратия Golf с индекс S е 1359 килограма, което е с 30 кг по-малко отколкото теглото на Clubsport без индекс S. Задните седалки са премахнати, монтиран е вътрешен ролбар, акумулаторната батерия е по-малка, а спирачните супорти са алуминиеви. Двулитровият турбо мотор е четирицилиндров с препрограмиран електронен блок, а ауспухната система е изцяло нова.

Така се постига мощност от 310 конски сили, което е с 10 коня повече от мощността на версията R. Новият най-мощен Golf работи с шестстепенна механична скоростна кутия и от 0 до 100 км/ч ускорява за 5.8 секунди. Максималната скорост е ограничена на 269 км/ч. Тиражът на серията ще е 400 екземпляра.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини