Отидете към основна версия

8 231 14

Дизел от Audi SQ7 за новата Panamera

  • porsche-
  • audi-
  • bentley-
  • panamera-
  • a7-
  • sq7-
  • bentayga

Следващото поколение на Porsche Panamera ще се оборудва с 4.0-литровия дизелов V8 с мощност 435 к.с., който дебютира тази година под предния капак на наточеното Audi SQ7. Новината съобщават журналисти от британското сп. Autocar, които са били поканени да изпробват прототип на автомобила в ЮАР.

В момента новата Panamera преминава заключителни изпитания в условията на горещ климат. Британските журналисти са тествали не само версията с дизелов двигател, а и модификацията с бензинов V8 с 542 коня. Двигателят е станал с 30% по-икономичен от сегашния агрегат с два турбокомпресора и обем 4.8 литра главно заради системата за деактивиране на четири от цилиндрите при ниски натоварвания.

Тестовите автомобили са били оборудвани с новата осемстепенна роботизирана трансмисия PDK. Тя е станала по-ефективна благодарение на доработените помпи и намалените загуби при триене. От Autocar отбелязват, че предавките се превключват по-бързо отпреди.

Отговорникът на моделната линия Panamera Гернот Делнер твърди, че следващото поколение завърта обиколка на Северната дъга на "Нюрбургринг" по-бързо от "нашия предишен суперавтомобил". От Autocar поясняват, че инженерът има предвид Carrera GT.

На тестовете е станало ясно също, че новата Panamera ще получи система за гасене на креновете в завой от Bentley Bentayga. Тя ще бъде достъпна в качеството на опция, но ще може да се поръча само в съчетание с пневматично окачване, което пък ще се предлага серийно за всички турбоверсии. Списъкът с екстрите ще включва също и адаптивно окачване PASM.

От Porsche все още не разкриват за кога е насрочена премиерата на следващата Panamera. По непотвърдена информация обаче новият модел ще дебютира на салона в Париж през октомври.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини