Отидете към основна версия

16 733 10

Най-скъпите нови автомобили в Европа

  • скъпи автомобили-
  • европа

Европа е вторият най-малък континент в света, но се явява дом на почти 50 страни и милиони хора. За автомобилните производители Старият континент се счита за един от най-важните пазари. През 2015-година в Европа са продадени 12.6 млн. автомобила.

Естествено пазарите в Китай и САЩ са по-големи, но европейците винаги са в авангарда. Сега ще ви разкажем за най-скъпите серийни автомобили, които се продават в Европа, като в класацията не влизат возила със свръхограничен тираж.

Bentley Mulsanne Speed - цена 323 918 евроПринадлежащата на Volkswagen Group марка Bentley се опитва да отговори подобаващо на Rolls-Royce, които пък са под шапката на BMW. поради тази причина британския бранд предлага разкошния Mulsanne, който разполага с мотор с 537 конски сили и развива максимална скорост от 306 км/ч.

Ferrari F12tdf - цена 379 000 евроНе всеки ден Скудерията пуска модел, който отдава уважение към култовото 250 GT Berlinetta Tour de France от 50-те години на миналия век. Именно поради тази причина F12tdf е толкова скъпо. V12 мотор с мощност 769 коня и умопомрачаващ въртящ момент са още от козовете на Ferrari.

Lamborghini Aventador LP 750-4 SV Roadster - цена 389 356 евроЗабравете за Centenario, Veneno и Sesto Elemento. Откакто Miura се обзавежда с индекса SV (Superveloce), той става нарицателен за най-вълнуващите коли на марката. Естествено сега и Aventador разполага с този индекс и респективно се продава за една камара пари.

Rolls-Royce Phantom Extended Wheelbase - цена 486 710 евроако към цената на стандартния Phantom се прибавят парите необходими за базова S-Klasse ще се получи сума, достатъчна за изпълнението Phantom Extended Wheelbase. Парите, необходими за тази уникална лимузина са почти половин милион, при това честно заработени.

Mercedes-Maybach S 600 Pullman - цена 595 000 евроПървият Mercedes-Benz 600 (W100) е избор на личности като Джон Ленън, Хю Хефнър, Садам Хюсеин и Мао Дзедун. И тази лимузина, като W100 се предлага във версия Pullman, която е с дължина 6 499 мм и в нея дори и 2.31-метровият румънски баскетболист Георге Мурешан ще се чувства комфортно, стига да има нужната сума.

Bugatti Chiron - цена 2.4 млн. евроМайка и баща на автомобилния пърформънс - това е новото Bugatti Chiron Този аргумент е напълно достатъчен, за да го превърне в най-скъпата серийна кола на Стария континент. ТТ-данните са ясни отдавна, но за тази колекция от цифри ще трябва да платите сума, колкото на седем Bentley Mulsanne Speed, с който започнахме класацията.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини