14 Юни, 2016 13:36 16 685 10

Най-скъпите нови автомобили в Европа

  • скъпи автомобили-
  • европа
Най-скъпите нови автомобили в Европа - 1

Европа е вторият най-малък континент в света, но се явява дом на почти 50 страни и милиони хора. За автомобилните производители Старият континент се счита за един от най-важните пазари. През 2015-година в Европа са продадени 12.6 млн. автомобила.

Естествено пазарите в Китай и САЩ са по-големи, но европейците винаги са в авангарда. Сега ще ви разкажем за най-скъпите серийни автомобили, които се продават в Европа, като в класацията не влизат возила със свръхограничен тираж.

Bentley Mulsanne Speed - цена 323 918 евроНай-скъпите нови автомобили в Европа

Принадлежащата на Volkswagen Group марка Bentley се опитва да отговори подобаващо на Rolls-Royce, които пък са под шапката на BMW. поради тази причина британския бранд предлага разкошния Mulsanne, който разполага с мотор с 537 конски сили и развива максимална скорост от 306 км/ч.

Ferrari F12tdf - цена 379 000 евроНай-скъпите нови автомобили в Европа

Не всеки ден Скудерията пуска модел, който отдава уважение към култовото 250 GT Berlinetta Tour de France от 50-те години на миналия век. Именно поради тази причина F12tdf е толкова скъпо. V12 мотор с мощност 769 коня и умопомрачаващ въртящ момент са още от козовете на Ferrari.

Lamborghini Aventador LP 750-4 SV Roadster - цена 389 356 евроНай-скъпите нови автомобили в Европа

Забравете за Centenario, Veneno и Sesto Elemento. Откакто Miura се обзавежда с индекса SV (Superveloce), той става нарицателен за най-вълнуващите коли на марката. Естествено сега и Aventador разполага с този индекс и респективно се продава за една камара пари.

Rolls-Royce Phantom Extended Wheelbase - цена 486 710 евроНай-скъпите нови автомобили в Европа

ако към цената на стандартния Phantom се прибавят парите необходими за базова S-Klasse ще се получи сума, достатъчна за изпълнението Phantom Extended Wheelbase. Парите, необходими за тази уникална лимузина са почти половин милион, при това честно заработени.

Mercedes-Maybach S 600 Pullman - цена 595 000 евроНай-скъпите нови автомобили в Европа

Първият Mercedes-Benz 600 (W100) е избор на личности като Джон Ленън, Хю Хефнър, Садам Хюсеин и Мао Дзедун. И тази лимузина, като W100 се предлага във версия Pullman, която е с дължина 6 499 мм и в нея дори и 2.31-метровият румънски баскетболист Георге Мурешан ще се чувства комфортно, стига да има нужната сума.

Bugatti Chiron - цена 2.4 млн. евроНай-скъпите нови автомобили в Европа

Майка и баща на автомобилния пърформънс - това е новото Bugatti Chiron Този аргумент е напълно достатъчен, за да го превърне в най-скъпата серийна кола на Стария континент. ТТ-данните са ясни отдавна, но за тази колекция от цифри ще трябва да платите сума, колкото на седем Bentley Mulsanne Speed, с който започнахме класацията.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 цитроня

    0 0 Отговор
    И сега какво, нека "разбирачите" пишещи в този сайт, да започнат да ни убеждават, че тези коли са като любимите на група от Бай Ганьовци, цитрончета, ренденца, кии, дачийки и всички там гнусни, уродливи недоразумения, само цената е различна. Да ама не!!!!!!!!!!
  • 2 1 час път

    1 0 Отговор
    Аве ако си купя някоя такава и как да я карам по нашите пътища без да я разбия? Той и данъка ще и е много висок, застраховката също, а горивата по бензиностанциите са некачествени и ще и се бръкне в здравето за 0 време. На бай Ганчо сервиза май не ремонтира такива и по моргите трудно ще намеря части. Иначе чалгата яко ще им ходи, може тигър или дракон да нарисувам на предния капак, че да кълват коврите...
  • 3 и кво ся

    0 0 Отговор
    Излиза че най-евтината кола от представените по-горе ,е и най- подходяща и функционална за нашите условия?или накратко-колкото по-евтина,толкова по-върши работа!
  • 4 пурко

    0 0 Отговор
    защо френската кола води класацията по цена

    Коментиран от #6

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 всички

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "пурко":

    немските собственици са алчни ,но знаеш за баницата и глупака който му я дава
  • 7 Петър

    0 0 Отговор
    А Кьонигзег къде е? Забравихте ли го или не е европейски?
  • 8 гхйг

    1 0 Отговор
    Класацията е за НОВИ автомобили, кьонигсега не е нов автомобил. То ако класацията беше за най-скъпите по принцип трябваше да се добавят още няколко ферарита и Пагани
  • 9 guest

    0 0 Отговор
    Koenigsegg Regera бе представен по същото време, по което бе представен и Bugatti Chiron. Koenigsegg One:1 също е скорошен модел на компанията.
  • 10 Кобрата

    1 0 Отговор
    Всички автомобили от статията са перфектни! Този път всичко е на ниво... Има си автомобили за спокойно шофиране(Mercedes,Bentley,Rolls-Roycew, а има и пистови бегачки, за любители на адреналина (Ferrari,Lamborghini и Bugatti)!