Отидете към основна версия

4 562 11

Нов, секретен план за Tesla

  • tesla

Основателят на Tesla Motors Илон Мъск анонсира в Twitter един нов проект. В социалната мрежа бизнесменът разказва, че компанията му работи над "нов, секретен план за Tesla" и изрази надежда, че ще може да го разкрие съвсем скоро.

Мъск уточнява, че "секретният план" се явява втора част на вече започнатото, но към момента не разкрива повече подробности. Спекулациите по темата започнаха мигновено, като световните медии обърнаха внимание, на аналогично изявление на Мъск от 2006 година.

Тогава заглавието беше сходно, а малко след това се появиха новите електромобили на компанията, в това число и най-успешният - Tesla Model S. Та в този ред на мисли, загадъчната втора част или т.нар. нов, секретен план за Tesla е свързван с две неща.

На първо място се спекулира с появата на нов модел, който ще е радикално различен от предлаганите електромобили към момента, а на второ - кардинална смяна на бизнес модела на компанията.

Анализаторите отбелязват, че подобен ход от страна на Мъск е свързан със сериозния спад на акциите на Tesla Motors от края на юни. Тогава те паднаха с 11.36%, като спадът се дължи на анонса за закупуване на SolarCity.

Компанията SolarCity е една от най-големите в САЩ за производство на слънчеви батерии. И още нещо. В началото на месеца NHTSA започна разследване срещу Tesla, заради загинал водач, който е бил в автомобил на марката с включен автономен режим.

Веднага след това се случи друго ПТП, също с участието на автомобил Tesla. Този път отново вина има автономната система на Model X, но за щастие пострадали няма. Имиджът на марката обаче пострада сериозно.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Пак катастрофа заради автопилота на Tesla

    Само няколко дни след като Националната администрация по безопасност на движението в САЩ (NHTSA) започна разследване, свързано със смъртта на човек, н ...
    06.07.2016
    6 623
    15
  • Загиналият в Tesla-та е гледал филм

    В края на миналата седмица ви разказахме за една катастрофа, станала на 7 май и взела една жертва. Важно е да се отбележи, че когато попада под прицеп ...
    04.07.2016
    50 484
    36
  • Загина водач на автономна Tesla. Кой е виновен?

    Националната администрация по безопасност на движението в САЩ (NHTSA) започна разследване, свързано със смъртта на човек, намирал се на шофьорското мя ...
    01.07.2016
    23 439
    32
  • Защо Tesla е губеща?

    Преди броени дни Reuters разпространи една странна на пръв поглед информация. Ставаше дума за това, че компанията Tesla Motors губи по $4000 от вся ...
    12.08.2015
    22 433
    26