Last news in Fakti

11 Юли, 2016 11:40 4 559 11

Нов, секретен план за Tesla

  • tesla
Нов, секретен план за Tesla - 1

Основателят на Tesla Motors Илон Мъск анонсира в Twitter един нов проект. В социалната мрежа бизнесменът разказва, че компанията му работи над "нов, секретен план за Tesla" и изрази надежда, че ще може да го разкрие съвсем скоро.

Мъск уточнява, че "секретният план" се явява втора част на вече започнатото, но към момента не разкрива повече подробности. Спекулациите по темата започнаха мигновено, като световните медии обърнаха внимание, на аналогично изявление на Мъск от 2006 година.

Тогава заглавието беше сходно, а малко след това се появиха новите електромобили на компанията, в това число и най-успешният - Tesla Model S. Та в този ред на мисли, загадъчната втора част или т.нар. нов, секретен план за Tesla е свързван с две неща.

На първо място се спекулира с появата на нов модел, който ще е радикално различен от предлаганите електромобили към момента, а на второ - кардинална смяна на бизнес модела на компанията.

Анализаторите отбелязват, че подобен ход от страна на Мъск е свързан със сериозния спад на акциите на Tesla Motors от края на юни. Тогава те паднаха с 11.36%, като спадът се дължи на анонса за закупуване на SolarCity.

Компанията SolarCity е една от най-големите в САЩ за производство на слънчеви батерии. И още нещо. В началото на месеца NHTSA започна разследване срещу Tesla, заради загинал водач, който е бил в автомобил на марката с включен автономен режим.

Веднага след това се случи друго ПТП, също с участието на автомобил Tesla. Този път отново вина има автономната система на Model X, но за щастие пострадали няма. Имиджът на марката обаче пострада сериозно.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 фъск

    0 1 Отговор
    Новият секретн план вероятно, ще е чипът за автономно управление от тесла-та да бъде вграждан директно в черепната кутия (мозъка, ако има такъв) на водача за да се избегнат последващи спорове в съда и обезщетения. Така ще се твърди, че водача сам си е виновен :)))

    Коментиран от #4

  • 2 Русенски бек

    1 0 Отговор
    Бъдещето за човечество - слънчевата енергия, буди сериозни страхове у държавите бензиноколонки и форумните пудели. Има и защо.

    Коментиран от #6

  • 3 гбхтбх

    0 0 Отговор
    ситуацията с модел Х е че някъв камион му се е натресъл странично, ами и някой спокойно да си кареше ако му скочи един камион кво прави.
    но в доста други случаи колата е спасявала пътниците
    при свлачище дърво паднало върху модел S но майка и дете вътре невредими
    преди месец 5 деца по на 18-19 катастрофираха яко с модел с без жертви
    докато си карат баща и син с 130км/ч модел с камион ги удря във задната част на колата, тя се пребръща. разминават се с няколко шева и 1 ден престой в болницата
  • 4 Тва е

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "фъск":

    Ама много си забавен Гост ли си, Тост лист. Голям смях.
    Само да кажа на хората да не ти обръщат внимание, защото сигурно си психично болен.
    Много ми е интересно ти дали си измислил нещо различно от това как да ядеш без прибори.

    Коментиран от #9

  • 5 Генадий

    0 0 Отговор
    Не е достатъчно силен аргумент зачестяващия брой инциденти с автономни автомобили за отричане на революционните темпове с които напредват до нови висоти. Американците вече имат и достойна конкуренция в лицето на немската автоиндустрия и съревнованието е жестоко. Пионерните им постижения ще послужат на много други нации за пример. Също и за копиране наготово.
  • 6 iii

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "Русенски бек":

    Ти да не би да си някакъв дистрибутор на слънчеви панели? Знаеш ли, че за да се захранва една Тесла, ще трябват около 30кв. метра слънчеви панели и ако не е слънчево няма да може да се захранва? Знаеш ли какво има в производството на слънчевите панели? Мръсотия, не като тази излизаща от автомобилите, а много по-лоша! Слънчевите панели са много неефективна и стара технология, производителите са се опитвали да направят автомобил, захранван от слънцето от повече от 30 години, но не може да се направи нищо сполучливо.

    Коментиран от #7, #8, #10

  • 7 давай

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "iii":

    ами измисли и пласирай нещо по добро
  • 8 гост

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "iii":

    Всяка нормална семейна къща , в каквито живеят над 80% от хората в Европа и Америка (без България за съжаление , но засега) има не 30 , а пет пъти по 30 кв площ за панели , а средните слънчеви дни годишно са над 200 с изключение на северна Европа , където пък си имат предостатъчно вятър и вода , а за мръсотията дето била по-лоша от петролната и лапетата няма да ти повярват , стига плаши гаргите
  • 9 фъск

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Тва е":

    Това ли си, онова ли си, то ли си, какво ли си, нали знаеш мушмули, като теб много обичат да раздават диагнози и да слагат етикети, а в действителност никога не се замислят за неща. Дори не можеш да схванеш иронията!!!
    А и само това, което казваш да съм измислил пак е повече от това което ти можеш да измислиш някога т.е. едно неръкотворно.
  • 10 гост

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "iii":

    И забравих , в Германия примерно , а и на други места скоро , ако кажеш , че искаш панели за собствено ползване държавата ги плаща барабар с монтажа
  • 11 тъйва

    1 0 Отговор
    хахахахааа ...как да убием шофьора без да си личи. че е убииство!....мам....им тостери