Отидете към основна версия

9 349 10

Арабски принц купи първия Chiron и прототипа Vision GT

  • bugatti-
  • chiron-
  • vision gran turismo concept-
  • бадр бин сауд-
  • саудитска арабия

Принц Бадр бин Сауд, внук на покойния крал на Саудитска Арабия Абдула, е новият собственик на първото произведено Bugatti Chiron, показано на салона в Женева през пролетта. Това обаче не е единствената уникална придобивка на арабския аристократ. Той е успял да убеди френската компания да му продаде и прототипа на модела Vision Gran Turismo Concept.

Подобни сделки се смятат за изключителна рядкост в търговската практика на производителите. Прототипи като Vision GT Concept обикновено не подлежат на пазарлък, тъй като мястото им е във фирмените музеи, но очевидно Бадр бин Сауд е предложил много повече от пазарната цена на двата автомобила.

От Молсхайм коментират сделката с кратко съобщение, в което финансовите параметри и самоличността на купувача са пропуснати тактично: "Bugatti има удоволствието да съобщи, че шоу експонатът от световната премиера на Chiron и неговият прототип Vision Gran Turismo, разработен за играта Gran Turismo Sport, покориха сърцето на автомобилен ентусиаст и почитател на марката от Саудитска Арабия, който закупи двете коли, за да ги превърне в корони на колекцията си."

Сп. Forbes изчислява състоянието на саудитското кралско семейство на $21 млрд.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини