Отидете към основна версия

12 051 37

Новото BMW i8 ще е два пъти по-мощно и ще конкурира Tesla

  • bmw-
  • i8

Второто поколение на BMW i8 ще разполага с нов силов тракт, системната мощност на който ще е 750 конски сили. По този начин новата генерация ще стане два пъти по-мощна от сегашното i8. Информацията е на изданието Automobile, които се позовават на собствен високопоставен източник от баварската компания.

Другото интересно решение, свързано с новото i8 е, че то няма да има бензинов двигател. Баварските инженери ще се откажат от сегашния 1.5-литров турбомотор с мощност 231 конски сили за сметка на изцяло електрическа установка. Тя ще се състои от три силови агрегата и комплект акумулатори с повишен капацитет.С други думи новото BMW i8 ще е изцяло електрическо и ще може с едно зареждане да изминава разстояние не по-малко от 500 километра. Въртящият момент от електромоторите ще се предава и на четирите колела, като специална система ще го разпределя в зависимост от сцеплението.

Автомобилът ще разполага още с адаптивно окачване, в което ще е включена и система, разпознаваща пътната обстановка пред колата предварително. На този етап предвижданията за втората генерация на i8 са, че колата ще се появи най-рано в края на 2022 година или в началото на 2023-а.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини