Отидете към основна версия

39 329 27

BMW 9er или баварски отговор на Maybach

  • bmw-
  • 9er

Много интересна информация, касаеща предстоящите модели на BMW, се завъртя в интернет пространството. Според тези слухове, баварците се подготвят с отговор на новото свръхлуксозно предложение на Mercedes. Става дума за възродения бранд Maybach и по-конкретно за Mercedes-Maybach S-Klasse.

Отговорът от страна на BMW ще се нарича "девета серия" и ще представлява огромен и свръхлуксозен седан, пред който "седмицата" ще изглежда като по-малко братче. Според въпросната и все още непотвърдена информация, новото BMW 9er ще се прави на платформата на 7еr, но ще е с доста увеличено междуосие.

В момента най-голямата седмица разполага с 3210 мм междуосие, докато междуосието на Mercedes-Maybach S-Klasse 3365 мм. С използването на новото карбоново ядро, баварците могат да постигнат още по-голямо междуосие, като това няма да попречи на здравината на конструкцията. Така се очаква BMW 9er да е по-голямо от новия Maybach.Според немската преса, новата девета серия ще се появи в своя сериен вариант през 2020 година, но се спекулира и с по-ранен дебют. Очакванията са BMW 9er да разполага с V-образен дванайсетцилиндров двигател с работен обем 6.6-литра. Два турбокомпресора ще доведат максималната мощност до 610 конски сили.

Този агрегат ще бъде модернизиран, но заимстван от M760Li xDrive. Друга информация пък спекулира с plug-in хибриден силов тракт. Стилистично, предстоящата девета серия ще прилича на шоукара Vision Future Luxury (на снимките), който беше представен на автомобилното изложение в Пекин през 2014 година.

Слухове за BMW 9er вървят в интернет пространството отдавна, но тези, които ви представяме сега изглеждат достоверни, защото се лансират от повечето авторитетни германски медии. Отбелязва се и, че баварците спазват собствената си система с четен индекс за купетата и нечетен за седаните. BMW 9er ще бъде по-голяма и луксозна лимузина от сегашния флагман 7er.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини