Отидете към основна версия

2 156 3

Ключови марки ще пропуснат салона в Париж

  • автосалон-
  • париж 2016

Тазгодишният автосалон във френската столица ще се лиши от присъствието на Ford, Volvo, Aston Martin и Rolls-Royce, съобщава Automotive News. Производителите обявиха, че няма да участват на изложението, което отваря врати на 1 октомври.

"Доскоро се смяташе, че присъствието на всеки салон е едва ли не задължително", коментира шефът на Aston Martin Анди Палмър. "Понякога обаче е по-добре да се занимаваме с нещо друго, вместо само да харчим, харчим и харчим пари за изложения".

Тази година Volkswagen също въвежда някои промени в утвърдената си от десетилетия програма. Традиционната "Нощ на премиерите", в която концернът показва всичките си новости, няма да се състои.

На салона в Париж най-вероятно няма да има и щанд на Lamborghini, а вместо на откриването на изложението висшият мениджмънт на BMW ще присъства на дискусия по стратегията за развитие на гамата от електрически модели.

Разточителството на производителите по салони от ранга на Парижкия изглежда пада жертва на икономиите, отбелязват от Automotive News и припомнят, че за изложението през 2011 г. Audi изхарчи €11 млн. за полигон с истински пътища на щанда си.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини