Отидете към основна версия

9 864 23

Запознайте се с европейската Honda Civic

  • honda-
  • civic-
  • европа

Компанията Honda представи европейската версия на хечбека Civic. Става дума за десетото поколение на модела, публичната премиера на което ще се състои в началото на следващия месец в Париж.

Това, което е най-любопитно за новия модел е, че той за първи път ще се оборудва с турбомотори. Хечбекът е построен на нова платформа, благодарение на което е станал по-лек с 16 килограма. Якостта на каросерията обаче е увеличена с 52%.

Габаритната дължина на новия Civic е 4497 мм, широчината му е 1800 мм, а височината - 1421 мм. Така новият хечбек е със 130 мм по-дълъг, с 30 мм по-широк и с 20 мм по-нисък от предходния модел.Междуосието също е увеличено с 30 мм - до 2700 мм, но въпреки увеличените габарити, обемът на багажното отделение си е останал същият - 478 литра. За сметка на това обаче пространството в салона е по-голямо.

в моторната гама на Honda Civic влизат два нови бензинови агрегата, които, както вече стана ясно, са с турбокомпресори. Първият от тях е трицилиндров с работен обем от един литър и с мощност 127 конски сили.

1.5-литровият бензинов агрегат пък е четирицилиндров и разполага с мощ от 180 конски сили. И двата бензинови мотора могат да се съчетават, както с шестстепенна механична трансмисия, така и с вариаторна скоростна кутия.По-късно към моторната гама ще се присъедини и силно модернизираният 1.6-литров дизел на марката, мощността на който ще е от порядъка на 120 коня. Друга новост е цифровият приборен панел.

За европейската версия ще е достъпен и нов мултимедиен комплекс Connect от второ поколение, който впечатлява с голям седеминчов сензорен екран, както и с поддръжка на интерфейсите Apple CarPlay и Android Auto.

Списъкът с електронни помощници включва системи за предупреждение от фронтален сблъсък, адаптивен круиз контрол, система за следене на т.нар. "мъртви зони", датчик за разпознаване на пътните знаци и още много други.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини