Отидете към основна версия

13 815 9

Китайско Volvo атакува Европа догодина

  • lynk & co-
  • volvo-
  • geely-
  • 01

Lynk & Co, новосъздадената марка на китайския производител Geely, чиято собственост е Volvo, представи първия си модел. Кросоувърът 01 е построен на модулната платформа, която ще залегне в основата на Volvo XC40, съобщава Autocar.

Технически подробности за новия китайско-шведски автомобил все още не се съобщават. По непотвърдена информация Lynk & Co 01 ще се оборудва с 1.5- и 2.0-литрови три- и четирицилиндрови двигатели на Volvo. Ще има и хибридна версия с възможност за зареждане на батериите от битовата мрежа.

Разработеният в Швеция кросоувър е дълъг 4 530, широк 1 855 и висок 1 654 при междуосие от 2 730 мм. Това го прави 114 мм по-къс, 31 мм по-тесен и 59 мм по-нисък от сегашното Volvo XC60. Шведът има и по-дълга с 44 мм база.

Lynk & Co 01 има мултимедийна система с постоянна връзка с интернет и облачните услуги на компанията. Моделът получава също отворен интерфейс за програмиране на приложения, който позволява на разработчици да пишат собствени програми за информационно-развлекателния комплекс на колата.

Според Mashable новият кросоувър ще разполага и с възможност за обмен на цифрови ключове за централното заключване и стартиране на двигателя. Това ще позволи на собственика да съобщава на приятелите и роднините си когато не ползва автомобила, за да могат да го карат и те.

Продажбите на Lynk & Co 01 започват догодина. Първоначално моделът ще се предлага в Китай, а след това ще се появи и в Щатите и Европа. От Geely смятат, че това ще бъде първият китайски автомобил, продаван в големи количества на територията на ЕС.

Lynk & Co крои мащабни планове за разширяване на гамата. След 01 китайско-шведският производител ще пусне още два хибридни модела с логичните имена 02 и 03.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини