Отидете към основна версия

10 485 34

Токов удар от Ковънтри

  • jaguar-
  • i-pace-
  • лос анджелис 2016

На салона в Лос Анджелис дебютира първият електромобил в историята на Jaguar. Серийната версия на I-Pace ще бъде показана още догодина, а продажбите ще започнат през 2018-а.

Прототипът е построен на нова модулна платформа. В основата ѝ лежи блок от йон-литиеви батерии с капацитет 90 кВтч, който е вграден в алуминиева рама. За нея се крепи окачването, заимствано от кросоувъра F-Pace.

За задвижването се грижат два електромотора със сумарна мощност 400 к.с. и въртящ момент 700 Нм. Те позволяват на електрическата котка да спринтира от място до 96 км/ч за около 4 секунди.

От Jaguar се хвалят, че I-Pace може да измине над 500 км с едно зареждане. Специално устройство позволява запасът на акумулаторите да се попълни на 80% за час и половина.

Четириместният I-Pace има два багажника. Задният побира 530 литра, а този под предния капак - 28. Впечатление в интериора правят изцяло цифровите прибори, мултимедийната система с 12-инчов дисплей и сензорните панели на волана.

Британците твърдят, че серийната версия ще се различава незначително от представения в Лос Анджелис прототип. Ако се съди по учудващо "цивилния" вид на концепта, може да им се има пълно доверие.

 

 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини